Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan’da Enflasyon Oranı Haziran Ayında Düştü

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin son verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki aya kıyasla yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye geriledi. Bu düşüşte, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamusal hizmetler (yüzde 21), ev eşyaları ve bakım ürünleri (yüzde 6,5), ulaşım (yüzde 4,3) ile restoran ve otel fiyatlarındaki (yüzde 12,1) azalmalar etkili oldu.

Gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 5,6), sağlık (yüzde 5,1), eğitim (yüzde 18,2), sigorta ve finansal hizmetler (yüzde 15,3) ile diğer mal ve hizmetlerin (yüzde 10,7) fiyatlarında ise önemli bir değişiklik yaşanmadı.

Bununla birlikte, giyim ve ayakkabı (yüzde 9,1) ile eğlence ve kültür harcamalarında (yüzde 6,2) hafif artışlar meydana geldi. Tüketici fiyat endeksi ise aylık bazda, Mayıs ayındaki yüzde 0,2 seviyesinde kaldı.

Related Posts

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Bakanlık açıkladı: En çok cezayı kim aldı?

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre, Ocak-Haziran döneminde Türkiye genelinde toplam 287 bin 752 firma ile 18 milyon 73 bin 112 ürün denetlendi. Yasalara aykırılık …

TESK Başkanı Palandöken’den zamlara tepki: Ekonomiye zarar getirecek

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, doğalgaz başta olmak üzere son günlerde yapılan bazı zamların enflasyonun yükselmesine yol açacağını belirterek “Bu zamlar ekonomideki düzelme yerine zarar getirecek. Zamlardan kaçınmak lazım. Zam çare değil” dedi.

Teknoloji devinden büyük işten çıkarma: Binlerce kişi etkilenecek

Teknoloji devi Microsoft, küresel iş gücünü etkileyen yeni bir işten çıkarma sürecine girdi. Şirket, bu kapsamda yaklaşık 9 bin çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.