Trump’ın Orta Doğu elçisindan Netanyahu’ya uyarı: Trump 20 Ocak’a kadar anlaşma istiyor

ABD Başkanı Trump’ın Elçisi İsrail’de

ABD’nin 47. Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu elçisi Steve Witkoff, İsrail ziyareti gerçekleştirdi. Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Witkoff, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir anlaşması konularını ele aldı.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Witkoff, Başbakan Netanyahu’ya ABD’nin seçilmiş başkanının 20 Ocak’taki yemin törenine kadar bir esir anlaşması yapılmasını talep etti. Witkoff, anlaşmanın gerçekleşebilmesi için her iki tarafın da esnek olması gerektiğini vurguladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, MOSSAD Başkanı David Barnea, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) esir sorumlusu Tümgeneral Nitzan Alon ve siyasi danışmanı Ophir Falk’ın Hamas’la anlaşma çabalarına destek olmak amacıyla Katar’ın başkenti Doha’ya gönderileceği belirtildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşure Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bütün vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı.

Elon Musk siyasi parti kurdu! İşte tüm detaylar…

Dünyanın en zengin iş adamı Elon Musk, seçim döneminde ve yeni hükumetin ilk döneminde ABD Başkanı Donald Trump’ın en yakın yol arkadaşlarından biriydi. Ancak vergi ve ek tarife gündemi ile ikilinin arası öyle açıldı ki istifa ile kalınmadı …

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Gözaltındaki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni mesaj: ‘Boyun eğmedim, eğmem de!’

CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlar kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni bir mesaj geldi. Karalar, “Bilin ki sadece verdiğiniz kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 24 saat hizmet ettim. Boyun eğmedim, eğmem de” dedi.

Ukrayna’dan Rusya’da askeri havaalanına saldırı

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya’nın Voronej bölgesindeki askeri havaalanına gerçekleştirilen saldırıda bomba deposu ile bir eğitim uçağının vurulduğunu duyurdu.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.