Tefecilere büyük vurgun! 75 gayrimenkul, 34 araba, binlerce çek ve senet…

Çanakkale Merkezli Operasyonda Tefecilere Darbe!

Çanakkale merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkul ve 34 araca el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

“Balıkesir ve Tekirdağ’da gerçekleşen operasyonlarımızda ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘tefecilik’ suçlarına karışan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı, 2’sine ise adli kontrol kararı verildi,” dedi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda; Çanakkale, Balıkesir ve Tekirdağ illerinde gözaltına alınan şüphelilerin, vatandaşları faizle borçlandırarak baskı altına aldıkları belirlendi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri doğrultusunda faaliyet gösteren ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığını Aklama” ile “Tefecilik” suçlarını örgütleyen şahıslara ait 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkul ve 34 araca el konuldu.

Operasyon sırasında; 2.478 adet çek ve senet, 10 adet çek defteri ile birlikte çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Related Posts

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele raflara yansıyor

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele tüm etkinliğiyle devam ederken, bu mücadelenin olumlu sonuçları gıda fiyatlarında düşüş olarak kendini gösterdi.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi açıklandı: Enflasyon ve dolar tahmini yükseldi

TCMB’nin Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 30.35’e, dolar/TL tahmini ise 43.70 TL’ye yükseldi. Politika faizi ve gecelik faiz oranı beklentileri artarken, büyüme beklentileri sınırlı da olsa geriledi. 12 ve 24 ay sonrası enflasyon tahminleri ise düşüş gösterdi.

Hindistan 70 yıllık Türk havacılık devinin üstünü çizdi

Hindistan, Mumbai Havalimanı’nda yer hizmetlerinin yaklaşık yüzde 70’ini yürüten Türk şirketi Çelebi Hava Servisi’nin güvenlik iznini ulusal güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Kararın arka planında, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimde Türkiye’nin Pakistan’a verdiği destek gösteriliyor.

Genç işsizliği alarmda: 10 gençten 6’sı istihdama katılamıyor!

Gençlerin çalışma hayatına katılımında yaşanan zorluklar, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları emekçiler için büyük sorun oluşturuyor. DİSK/Genel-İş’in hazırladığı rapor, bu sorunların çözümü için emekten yana politikalar gerektiğini vurguluyor.

Bütçe nisanda 175 milyar TL açık verdi

Bütçe nisanda 175 milyar TL açık verdi

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Küresel piyasalarda yaşanan sakinleşme ve jeopolitik risklerin azalması, altın fiyatlarını aşağı çekerken uzmanlar bu düşüşlerin devam edip etmeyeceğine dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulunuyor. Finans ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.