Samsun’da Genel Av Yasağı Başladı

Samsun’da Genel Av Yasakları Başladı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 15 Nisan itibarıyla tüm denizlerde gırgır ve trol ağları ile avcılık için genel av yasağının başladığı duyurdu.

2024-2025 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yapan İl Müdürü İbrahim Sağlam, av yasağıyla ilgili detayları paylaştı. Sağlam, Karadeniz’de belirli tarihler arasında av yasağı uygulanacağını belirtti. Karadeniz’de gırgır ve trol ağları ile Su Ürünleri avcılığı 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında yasaklı olacak. Buna ek olarak Karadeniz’de belirli bölgelerde trol ile çaça avcılığının devam edeceğini ve deniz salyangozu avcılığının belirli tarihler arasında gerçekleştirilebileceğini aktardı.

İl Müdürü Sağlam yaptığı açıklamada, avlanma süresince uygulanacak kurallara uyulması gerektiğini ve kurallara uymayanlar hakkında yaptırımların uygulanacağını belirtti. Su ürünleri stoklarının korunması ve avcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla belirlenen kuralların önemli olduğunu vurguladı.

Av yasağının devam ettiği süre boyunca belirlenen kurallara uyulması gerektiğini ifade eden Sağlam, yasaklara uymayanların ciddi cezalarla karşılaşabileceğini söyledi. Denetimlerin sıkı bir şekilde gerçekleştirileceğini ve kurallara uymayanların cezalandırılacağını belirtti.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’ın yaptığı açıklamaların detaylarına haber kaynağından ulaşabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki