SAHA Teşebbüs projesi kapsamında 2022 yılında desteklenen teşebbüsçü firmalar, eserlerini SAHA EXPO’da tanıttı. SAHA İstanbul Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özçelik, programda birinci davete çıktıklarında 15 firmanın seçildiğini söyledi. Özçelik, “Çok yeni bir program. bu programdan faydalanmak isteyen firmalarımız katılarak yatırım fırsatları elde etti. Firmalarımızı hem kesime entegre edecek hem de yatırımcıya hazırlayacağız” dedi.
HABERLEŞME FİLTRELERİNİ TÜRKİYE’DE ÜRETİYORUZ

Proje takviyesi alan Asartech Ar-Ge Tasarım Mühendislik’te Mekanik Tasarım Mühendisi olan Cem Örnek, daha evvel yurt dışından temin edilen eser ve kesimleri Türkiye’de üretilebilir hale geldiklerini söyledi. Örnek, “Özellikle deniz sistemlerinde kullanılan elektronik sensör ve haberleşme filtreleri üretiyoruz. Halihazırda ithal edilen eserleri ele alıp onları büsbütün yerlileştiriyoruz. Savunma Sanayi Bakanlığının yatırım şirketi olan SSTEK ile görüşmeler yapıp mutabakat imzaladık. Birebir vakitte ASELSAN üzere yüklenicilerin de tedarikçisiyiz. Askeri alanlarda kullanılmak üzere faal ve pasif olarak radyo frekanslarını filtreleyen modüller de üretiyoruz” diye konuştu.
GÖKBEY’E TASARIM TAKVİYESİ VERDİK
Onlab Elektrik Elektronik Bilişim Kurucu Ortaklarından Çağdaş Çırpan da Sanayi Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermayesi Desteği’ni alarak firmalarını kurduklarını kaydetti. Çırpan, “2020 yılı itibariyle Savunma Sanayi Bakanlığı projelerine de takviye vermeye başladık. GÖKBEY helikopterinin jeneratör denetim ünitesi tasarımı projesini yaptık. Şu anda proje onay testleri basamağında. Tekrar benzeri formda GÖKBEY helikopterinin silecek denetim sisteminin dizaynını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de hem sivil hem de askeri alanlarda motor şoför ve güç elektroniği dikeyinde tahliller sunmayı hedefliyoruz” tabirini kullandı.
Türkiye’de birinci titanyum 3D baskıyı kullandı
