Paint’e Yeni Yapay Zeka Görsel Oluşturma Özelliği: Cocreator

Microsoft, yıllardır kullandığımız Paint düzenleyicisine Cocreator adlı yeni bir yapay zeka özelliği ekledi. Sessiz sedasız entegre edilen Cocreator, görüntü oluşturmak için hem metinsel hem de görsel girdiler kullanabilecek; bu nedenle diğer yapay zeka görüntü oluşturma uygulamalarından biraz ayrışıyor.

Kullanıcılar, yapay zeka aracılığıyla daha kolay şekilde kendi vizyonuna uygun görseller oluşturabilecek. Ayrıca çıktı stilini dijital sanat, sulu boya ve yağlı boya arasında değiştirebiliyoruz. İşin kötü tarafına gelince, tüm Windows kullanıcıları bu yeni yaratıcı yapay zeka özelliğine erişemeyecek. Neden mi? Bu özelliği kullanmak için 40 TOPS veya üzeri performans sunan NPU’ya sahip bir Copilot + PC’ye ihtiyacınız var. Dolayısıyla, Microsoft Paint sürümünüzün Cocreator etkinleştirilmiş olarak gelmesini istiyorsanız yeni nesil bir dizüstü bilgisayar almanız gerekecek.

Doğrusu, teknoloji devleri “yapay zeka” furyasıyla birlikte kullanıcıların yeni donanımlara geçişi için teşvikte bulunuyor gibi. Microsoft şöyle diyor: “Bu özellik, bilgisayarınızda yerel olarak görüntü oluşturmak için Sinir İşleme Birimi’ni (NPU) kullanmakta.” Yani Cocreator’dan yararlanmak için internete ya da Microsoft’un hizmetlerine bağlanmanıza gerek yok. Herhangi bir veri merkezi bant genişliği veya işlem gücü tüketmediğinden, her gün veya her oturumda oluşturabileceğiniz görüntü sayısında da bir sınırlama yok.

Ancak Microsoft yine de “yapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak için” Microsoft hesabınızla oturum açmanızı ve internete bağlı olmanızı şart koşuyor. Microsoft’un Gizlilik Bildirimi’ne göre:

Cocreator, yapay zekanın güvenli ve etik kullanımını sağlamaya yardımcı olmak için Azure çevrimiçi hizmetlerini kullanacak. Bu hizmetler zararlı, saldırgan veya uygunsuz içeriklerin oluşturulmasını önlemek için içerik filtreleme yapmakta. Microsoft, kötüye kullanımın önlenmesini ve izlenmesini kolaylaştırmak için kullanıcı istemleriyle birlikte cihaz ve kullanıcı tanımlayıcıları gibi öznitelikleri toplayacak. Ayrıca girdiğiniz görüntüler veya oluşturulan görüntüler saklanmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx