Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!

Usta oyuncu Şener Kökkaya (82) hayatını kaybetti. Kökkaya’nın vefatını meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Zafer Algöz, “Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Şehir Tiyatroları sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Tiyatro ve sinemamızın değerli ustalarından, tiyatro yaşamına Eskişehir’de başlayan ve ilk kurulan Eskişehir Belediye Tiyatrosu oyuncularından, büyük sanatçı Şener Kökkaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Işıklar ve alkışlarla” denildi.

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Oyunculuk kariyerine 1957 yılında Eskişehir’de amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. 1966’da Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 1982’ye kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu.

1986’da İzmir’e yerleşerek, İzmir Sanat Tiyatrosu’nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, sinema filmleri ve dizilerde de rol aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda iki yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir