Niğde Belediyesi’nden 613 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

Niğde Belediyesi, Şehrin Altyapısını Modernize Etme Projesiyle Dev Yatırıma Başladı

Niğde Belediyesi, şehrin altyapısını modernize etmek ve su baskınlarına karşı direncini artırmak amacıyla Dünya Bankası finansmanıyla hayata geçirilen dev yatırımı başlattı. Yatırımın toplam maliyeti 613 milyon lira olarak belirlendi ve İlhanlı, Nar, Selçuk Mahalleleri ile Atasanayi Bölgesi’ni kapsayacak şekilde geniş bir alanda uygulanacak.

Yatırım kapsamında mevcut altyapı sistemleri baştan sona yenilenerek, şehre yaklaşık 41 kilometre uzunluğunda yeni altyapı hattı kazandırılacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu sistemleri daha dayanıklı, sürdürülebilir ve uzun ömürlü bir yapıya dönüştürülecek. Proje kapsamında 15 bin 146 metre kanalizasyon hattı, 304 adet kanalizasyon bacası, 19 bin 163 metre yağmur suyu hattı, 342 adet yağmur suyu bacası inşa edilecek. Ayrıca 6 bin 700 metre uzunluğunda abone bağlantısı ve yağmur suyu mazgal hattı döşenerek toplam uzunluk 41 bin metreye ulaşacak.

Niğde Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, saha çalışmalarıyla birlikte, bölgede uzun süredir yaşanan su baskınları ve atık su tıkanıklıklarının kalıcı olarak çözüleceği belirtildi. Ayrıca zarar gören yollar, kaldırımlar ve diğer üstyapı unsurları da yenilenecek ve mahallelerin hem altyapısı hem de genel görünümü modernize edilecek.

Başkan Özdemir: “Niğde’yi Geleceğe Hazırlıyoruz”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Dünya Bankası desteğiyle başlatılan altyapı projesi kapsamında İlhanlı, Nar, Selçuk Mahalleleri ve Atasanayi Bölgesinde yürütülecek çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Yaklaşık 41 bin metre uzunluğunda yağmur suyu ve kanalizasyon hattı, abone bağlantıları, bacalar ve mazgallarla birlikte altyapı tamamen yenileniyor. Şehrimizin altyapısını daha dayanıklı ve uzun ömürlü hale getirmek amacıyla önemli bir dönüşüm süreci başlatıyoruz” dedi.

Yatırımın Niğde’nin altyapı tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Özdemir, projenin tamamlandığında sadece altyapı değil, üst yapıda da modern bir görünüme kavuşacağını belirtti. Özdemir, “Amacımız, hep birlikte daha sağlam, daha güvenli ve çağdaş bir Niğde inşa etmek” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kapalıçarşı’da ibreler fırladı: Gram altın rekor kırdı

Güne yükselişle başlayan altın fiyatları Kapalıçarşı’da ibreleri yukarı çevirdi. Gram altın yeni bir rekora imza atarken, ons altında ibreyi yukarı çevirdi. Peki gram altın ne kadar? Yükselişler devam edecek mi? İşte detaylar…

Afyonkarahisar’da Belediyeye Ait Kocaöz Tarlasında Buğday Hasadı Yapıldı

Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz Belediyesi, 850 dekarlık alanda buğday ekimi yaptı. Hasat, Kaymakam Nazmi Yücel’in katılımıyla gerçekleştirildi ve bu ekimin belediyeye gelir sağladığı vurgulandı.

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Türkiye’de de faaliyet gösteren müzik devi halka arz oluyor

Dünyaca ünlü ve Türkiye’de de faaliyet gösteren müzik şirketi Universal Music halka arz oluyor.

15 yıllık dev ortaklık resmen iflas etti: Jeep rüyası sona erdi

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Guangzhou Automobile Group Co., Ltd (GAC) ortaklığına dair iki yıllık anlaşmazlık sona erdi. 15 yıl süren ve ‘GAC Fiat’ adıyla başlayan ortaklık Çin’deki mahkeme tarafından resmen iflas edilmiş sayıldı.

Pazaryeri’nde Orman Denetimleri Artırıldı

Orman ürünlerinin kaçak taşınmasına karşı Pazaryeri’nde denetimler sıklaştırıldı. Yasal işlemler başlatıldı.