Nesli tehlikeye yakın türler arasında: Bursa’da ortaya çıktı

Bursa’da Kafkas Burunlu Engerek Yılanı Apartman Bahçesinde Görüldü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan “nesli tehlike altında” türlerden biri olan Kafkas burunlu engerek yılanı, apartman bahçesinde ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yılanı özel aparatlar kullanarak titizlikle yakaladı.

Yapılan ilk değerlendirmede, yakalanan yılanın Kafkas burunlu engerek (Vipera kaznakovi) türüne ait olduğu tespit edildi. Bu tür, IUCN’nin “tehlike altında” kategorisinde yer alan canlıları listelediği kırmızı listede bulunmaktadır.

Yılan, yakalandıktan sonra ekipler tarafından güvenli bir şekilde doğal yaşam alanına bırakıldı.

Related Posts

Güney Afrika’da şok: Suç örgütleri yönetime sızdı iddiası

Güney Afrika’da üst düzey bir polis yetkilisinin organize suçun devletin zirvesine kadar sızdığı yönündeki çarpıcı açıklamaları ülkede siyasi depreme yol açtı.

Moskova’da Dünya Sirk Sanatı Festivali

Moskova, 17-20 Temmuz’da ‘İDOL-2025’ Sirk Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Çinli sanatçılar performans sergiliyor.

AVM deposunda yangın paniği

Nevşehir’de bir AVM’nin depo girişinde yangın çıktı. Yangını gören çevredeki esnaf, iş yerlerindeki yangın tüpleri ile alevleri söndürdü.

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni gelişme

İstanbul’da eski polis memuru sevgilisi Cemil Koç tarafından öldürülen ve cesedi bir valizin içinde yol kenarına bırakılan Ayşe Tokyaz’ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

TİKA’dan Bosna Hersek’te Arıcılara Destek

TİKA, Bosna Hersek’te 100 arıcıya 400 kovan ve arıcılık eğitimi sağladı. Kırsal kalkınmaya katkı.

Silahlı kavgada acı ayrıntı: Kurşunların arasında kalan adam ağlayan oğlunu gezdirmeye çıkmış

Diyarbakır’da iki kişinin öldüğü silahlı kavgada hayatını kaybeden Erkan Tekin’in olayla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Tekin’in ağlayan 7 aylık oğlunu sakinleştirmek için eşiyle dışarı çıktığı ve kurşunların arasında kaldığı belirlendi.