Mujica, kanserin vücuduna yayıldığını açıkladı: ‘Köpeğimin yanına gömülmek istiyorum’

José “Pepe” Mujica, Yemek Borusu Kanseriyle Mücadele Ediyor

Uruguay’ın eski devlet başkanlarından José “Pepe” Mujica, yemek borusu kanseriyle verdiği savaşta son aşamaya geldiğini açıkladı. Mujica, kanserin vücuduna yayıldığını ve artık biyokimyasal tedavilerin ya da ameliyatların bedenine fazla geleceğini dile getirdi.

Eski başkan, “Ben yalnız kalmak istiyorum. Röportaj veya talep istemeyin. Bu dönemim sona erdi. Ölümle yüzleşiyorum ve bir savaşçının dinlenmeye hakkı olduğuna inanıyorum” dedi. Ayrıca, yemek borusu kanserinin hayatını zorlaştırdığını ve durdurmanın mümkün olmadığını belirtti.

‘Ölmek Doğanın Bir Parçasıdır’

Mujica’nın eşi Lucía Topolansky, eski başkanın yanında yer alarak duygularını paylaştı. Hasta olduğunu söyleyen Mujica, “Artık biyokimyasal tedavi veya ameliyat göremem. Yaşlıyım ve iki kronik hastalığım var. Ölüm zamanı geldiğinde doğal olarak öleceğim, bu basit bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce yapılan ameliyatla çene altına stent takılan Mujica, günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen bir operasyon geçirmişti. Tedavi sürecinde acı çekmemek istediğini belirten eski devlet başkanı, çiftliğinde çalışarak veda etmek istediğini dile getirdi. Ayrıca, cenazesinin köpeği Manuela’nın yanına defin edilmesini istediğini söyledi ve hemşerilerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

89 yaşındaki siyasetçi, dostlarına, yoldaşlarına ve tüm hemşerilerine veda ettiğini belirterek siyasi kariyerinden uzak durduğunu ve demokrasinin farklı görüşlere saygı duymayı gerektirdiğini vurguladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Elon Musk siyasi parti kurdu! İşte tüm detaylar…

Dünyanın en zengin iş adamı Elon Musk, seçim döneminde ve yeni hükumetin ilk döneminde ABD Başkanı Donald Trump’ın en yakın yol arkadaşlarından biriydi. Ancak vergi ve ek tarife gündemi ile ikilinin arası öyle açıldı ki istifa ile kalınmadı …

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Gözaltındaki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni mesaj: ‘Boyun eğmedim, eğmem de!’

CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlar kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni bir mesaj geldi. Karalar, “Bilin ki sadece verdiğiniz kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 24 saat hizmet ettim. Boyun eğmedim, eğmem de” dedi.

Ukrayna’dan Rusya’da askeri havaalanına saldırı

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya’nın Voronej bölgesindeki askeri havaalanına gerçekleştirilen saldırıda bomba deposu ile bir eğitim uçağının vurulduğunu duyurdu.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.