Muharrem İnce: ‘Şimdi CHP saflarını güçlendirme zamanıdır’

Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

Memleket Partisi’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda alınan kapatılma kararının ardından partinin kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce, yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. İnce, CHP’nin onların söylemlerini sahiplenen bir parti olduğunu belirterek, yol değişse de hedefin değişmeyeceğini vurguladı. “Muharrem İnce, bu hedefin rütbesiz neferidir” diyen İnce, hedefe inanan herkesi yanlarına çağırdı. Memleket sevdalarının Memleket Partisi ile başlamadığını ifade eden İnce, şimdi CHP saflarını güçlendirme zamanı olduğunu söyledi.

Memleket Partisi, bugün gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay’da alınan kararla oy çokluğuyla kapatıldı. Karar, kurultaya katılan 277 delegenin 220’sinin “kapatılsın” yönünde oy kullanmasıyla alındı.

Kararın ardından İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Memleket Partililer, olağanüstü koşullarda, kısıtlı imkanlarla kurduğumuz Memleket Partisi bugün yapılan kurultayla kapatılma kararı almıştır. Kiminizdeki iç burukluğunu hissetmiyor değilim. Bu partiyi hangi koşullarda, hangi fedakarlıklarla kurduğumuzu ve ayakta tutmak için ne kadar çabaladığımızı en iyi siz biliyorsunuz. En büyük fedakarlığı bez afişleri yazan, onları köprülere asan, elinde hoparlörle gezen, sabahlara kadar çalışan genç arkadaşlarım yapmıştır. Kendi adıma, ülkem adına size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sevgili gençler, bütün amacımız Atatürk Türkiye’sini aydınlık yarınlara taşımaktır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmaktır. Ülkemizi bilimde, fende, edebiyatta, sporda çağdaş ülkelerin üzerine çıkarmaktır. Bu hedeften zerre sapmış değiliz. Çabalarınız asla boşa gitmiş değildir. Lütfen kendinizi yenilmiş, terk edilmiş hissetmeyiniz. Mevcut siyasi iklim bir araya gelmemizi ve küçük farklılıklarımızı bir kenara koyarak omuz omuza, yürek yüreğe birlikte yürümemizi zorunlu kılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, bizim bütün söylemlerimizi iddialarımızı sahiplenen bir partidir. Yol değişir, yolcu değişir ama hedef değişmez! Muharrem İnce, bu hedefin rütbesiz neferidir. Her kim rütbe derdindeyse yanımızdan ayrılsın. Her kim hedefe inanmışsa, kolumuza girsin ve yürüsün. Memleket sevdamız Memleket Partisi ile başlamadı, onunla bitmez! Şimdi CHP saflarını güçlendirme zamanıdır. Hepinizi çok seviyorum, iyi ki varsınız, iyi ki yol arkadaşım oldunuz!”

Related Posts

Dumandan etkilenen kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti, sahibi gözyaşlarına boğuldu

Antalya’da evinde yangın çıkan Ukrayna uyruklu kadın bayılırken, dumandan etkilenen kedisinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Trump işi gücü bıraktı bu ülkenin peşine düştü! 18 bin nüfusu var

ABD Başkanı Donald Trump büyük okyanustaki ada ülkesinin peşine düştü. Trump, bu ülkeyi sınır dışı edilecek vatandaşlar için kullanmayı düşünüyor.

İsrail, İran’a Karşı Savaş Devam Ediyor

İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir, İran ve müttefiklerinin hedef alındığını belirtti.

Başkan Aras Ula’da Yerel Yönetim Temasları Gerçekleştirdi

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ula ilçesinde belediye personeli, mahalle muhtarları ve yerel esnafla bir araya gelerek ilçenin ihtiyaçları ve talepleri hakkında görüşmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Kardeşi Hayatını Kaybetti

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu, kalp krizinden vefat etti.

Rus hava sahasında gerginlik! 517 uçuş iptal edildi 75 bin yolcu etkilendi

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Ukrayna’nın 19-22 Temmuz tarihleri arasında başta Moskova ve St. Petersburg olmak üzere çeşitli bölgelere düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırılarının hava ulaşımında ciddi aksamalara yol açtığını duyurdu.