Microsoft’tan açık kod hamlesi: WSL kaynak kodları erişime açıldı

Microsoft, Windows Subsystem for Linux Kaynak Kodlarını Açık Kaynak Hale Getirdi

Microsoft, geliştirici konferansı Build 2025 kapsamında Windows Subsystem for Linux (WSL) kaynak kodlarını açık kaynak hale getirdiğini duyurdu. İlk kez 2016 yılında tanıtılan WSL, şimdi GitHub üzerinden erişilebilir durumda.

Windows Developer Blog tarafından yapılan açıklamada, WSL’nin çeşitli bileşenlerinin tanıtıldığı belirtilirken, WSL 1’in çekirdek sürücüsü ve dosya sistem sürücüleri dışında kalan bileşenler de açık kaynak haline getirildi.

Linux nedir?

İlk testler, 2016 yılında Windows Insider programıyla başladı ve daha sonra Windows 10’un 1607 sürümünde beta olarak kullanıma sunuldu. 2019 yılında yayınlanan WSL 2 ile birlikte sanal bir Linux çekirdeği çalıştırma yeteneği getirilmişti. Windows 11’in ardından GUI destekli Linux uygulamaları doğrudan masaüstünde çalıştırılabiliyor.

Windows 11’in 24H2 sürümünde, WSL artık sisteme entegre değil, sadece indirilebilir bir paket olarak sunuluyor.

Related Posts

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

16 bin araç acil geri çağırıldı: Yollarda en çok görülen 6 modeldeki arıza 3 saatte çözülüyor

Volkswagen, hava yastığı sisteminde tespit edilen kritik bir arıza nedeniyle dünya genelinde 16.510 aracı geri çağırma kararı aldı. Geri çağırma, potansiyel bir ölüm riski taşıyan teknik sorun nedeniyle acil koduyla başlatıldı. 6 modelde görülen arızanın yaklaşık 3 saatlik bir işlem ile çözülebileceği belirtiliyor.

iOS 26 çıplaklık algıladığında kamerayı kapatacak

Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 26, FaceTime kullanıcılarını doğrudan etkileyen yeni bir güvenlik özelliğiyle geliyor. Geliştirici betasında keşfedilen bu özelliğe göre, lamerada çıplaklık algılanması halinde hem görüntüyü hem de sesi otomatik olarak durduruyor.

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.

DJI, yeni kargo drone’u FlyCat 100’ü tanıttı! 80 kilogram’a kadar yük taşıyabiliyor

DJI zorlu şartlarda kullanılmak üzere 80 kg’a kadar yük taşıyabilen yeni drone’unu tanıttı. Cihaz şu an Çin’de satışta ancak küresel satışları da yakında başlayacak.

Beyinde yeni çağ! Savaş alanında zihin okuma

Fonksiyonel Yakın Kızılötesi Spektroskopi (fNIRS) teknolojisine dayanan bu sistem, sahadaki bilişsel performansı izleyerek görev güvenliğini ve operasyonel başarıyı artırmayı hedefliyor. Sistem, beynin alın bölgesine yerleştirilen optik sensörler …