Lübnan’dan çekilmeyi reddederken, Lübnan’ı suçluyor

İsrail, Lübnan Sınırında Köy Sakinlerini Evlerine Dönmeme Konusunda Uyardı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşayan köy sakinlerine ikinci bir bildirime kadar evlerine dönmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu açıklama, çekilme süresini uzatacağını duyurmasından bir gün sonra geldi.

İsrail, çekilme koşullarının tam olarak yerine getirilmediğini ileri sürerek, askerlerinin ne kadar süre daha kalacağı hakkında net bir bilgi vermedi. Geçen yıl Hizbullah ile sona eren savaşı yanı ateşkes anlaşması, Lübnan devleti tarafından yerine getirilmediği iddiasıyla İsrail’in çekilmesini engelledi.

Anlaşmada belirlenen 60 günlük süre, Pazar günü sona ermesine rağmen İsrail ordusu henüz çekilmedi. Lübnan ordusu ise sınır bölgesinde mayınlar ve patlamamış mühimmat bulunduğunu belirterek, sivillerin geri dönüşünün ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail ordusu, güney bölgesinde hareket eden herkesi tehlikede olduğunu duyurarak hareketlerini kısıtlamaya çağırdı. Lübnan ordusu ise İsrail’in çekilmesini beklediğini ve konuşlanma sürecini tamamlama hazırlığında olduğunu belirtti.

Hizbullah ise İsrail’in çekilme süresini uzatmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirerek uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeye çağırdı. Beyaz Saray ise kısa süreli bir ateşkesin uzatılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak bölgedeki gerilimi artırabileceği uyarısında bulundu.

Related Posts

İletişim Başkanı Altun’dan ‘darbe’ iması yapan Özel’e: Siyasetin değil sokak vesayetinin dili

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mısır örnekli ‘darbe’ imasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit eden CHP lideri Özgür Özel’in ‘toplumsal barışı ve milli birliği doğrudan hedef aldığını’ söyledi. “Aziz milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi, demokratik siyasetin değil sokak vesayetinin dilidir.” diyen Altun, “Hiç kimse bulunduğu siyasi pozisyonundan dolayı milletin değerlerine meydan okuma yetkisine sahip olduğunu sanmamalıdır.” dedi.

DEM Parti heyeti Öcalan ile İmralı’da görüştü

DEM Parti heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Öcalan ile iki buçuk saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşure Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bütün vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı.

Elon Musk siyasi parti kurdu! İşte tüm detaylar…

Dünyanın en zengin iş adamı Elon Musk, seçim döneminde ve yeni hükumetin ilk döneminde ABD Başkanı Donald Trump’ın en yakın yol arkadaşlarından biriydi. Ancak vergi ve ek tarife gündemi ile ikilinin arası öyle açıldı ki istifa ile kalınmadı …

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Gözaltındaki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni mesaj: ‘Boyun eğmedim, eğmem de!’

CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlar kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni bir mesaj geldi. Karalar, “Bilin ki sadece verdiğiniz kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 24 saat hizmet ettim. Boyun eğmedim, eğmem de” dedi.