Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Deprem müteahhitlerine ‘Kanal’dan rant takviyesi

Sazlıdere Barajı kıyısındaki konutların yapımı deprem müteahhitlerine verildi. Geciken
hakediş İstanbul’un rantıyla ödendi. Onlar yapacak Nakkaş Otoyolu müşteri kapacak.

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Valilik açıkladı: Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alındı

Sakarya’da geçen cuma günü başlayan orman yangının sıçradığı Bilecik’in Gölpazarı ile Osmaneli ilçesinde alevler kontrol altına alındı.

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

MHP yeni süreç için 81 ilde sahaya iniyor: ‘Terörsüz Türkiye’ toplantılarının tarihi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, partileri tarafından “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları-Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik” teması altında bölgesel toplantılar düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Yalçın, Terörsüz Türkiye toplantılarının düzenleneceği tarihi ve İlleri açıkladı.