Hindistan 2035’e kadar kendi uzay istasyonuna sahip olacak

Hindistan’ın Uzay Programındaki Hedefleri Büyük

Hindistan, uzay araştırmalarındaki büyük hedeflerini duyurdu. Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Jitendra Singh, ülkenin uzay programına yönelik çarpıcı planlarını açıkladı.

Hindistan, kendi uzay istasyonunu 2035 yılına kadar kurmayı ve 2040 yılına kadar bir Hintli astronotu Ay’a göndermeyi hedefliyor. Bu iddialı projeler, Hindistan’ı uzay yarışında önemli bir oyuncu haline getirecek.

AY’A İNSANLI GÖREV

Hindistan’ın Ay’a insanlı görev planı, ülkeyi Ay keşfinde bulunan az sayıda seçkin ülke arasına sokacak.

Zirvede bulunan emekli ABD’li astronot Scott Kelly, Hindistan’ın bu hedeflere ulaşma yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

GAGANYAAN GÖREVİ

Bakan Singh, Hindistan’ın ilk insanlı uzay uçuşu programı olan Gaganyaan görevi hakkında da bilgi verdi.

İlk Hint astronotun 2025 sonu veya 2026 başında uzaya gitmesinin planlandığını açıkladı.

Bu görev, Hindistan’ın insanları uzaya gönderme ve güvenli bir şekilde geri getirme yeteneğini kanıtlayarak ülke için tarihi bir dönüm noktası olacak.

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), uzay görevlerinde kaydettiği başarılarla dikkat çekiyor. ISRO’nun geçmişi, ülkenin uzay alanındaki yeteneklerini kanıtlıyor.

2014 yılında uygun maliyetli Mangalyaan yörünge aracıyla Mars yörüngesine ulaşan ilk Asya ülkesi olan Hindistan, bu başarısıyla dünya çapında takdir kazandı.

2008’deki Chandrayaan-1 görevi Ay’da su moleküllerini keşfederken, 2019’daki Chandrayaan-2 görevi sert inişe rağmen Ay keşfinin sınırlarını zorladı.

ISRO’nun 2023’te fırlattığı Chandrayaan-3 görevi ise Ay’ın güney kutbuna yakın bir yere inen ilk ülke ve yumuşak iniş gerçekleştiren dördüncü ülke olarak tarihe geçti.

Related Posts

YouTube Music için cihazlar arasında geçiş yapma imkanı sunuldu

YouTube Music, cihazlar arasında geçiş yapmaya imkan sağlayan bir güncelleme yapıldı.

WhatsApp’ta yeni dönem! Kullanıcılar şaşkın: Artık hepsi durumlarda görünecek

Meta, WhatsApp’ta uzun süredir konuşulan reklam özelliğini hayata geçiriyor. Kullanıcılar artık “Durum” sekmesinde arkadaşlarının içeriklerinin yanı sıra sponsorlu paylaşımlarla da karşılaşacak. İşte ayrıntılar…

Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası başlıyor

2025 Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası, yarın İspanya’nın başkenti Madrid’de başlayacak. Organizasyonda 5 sporcumuz madalya mücadelesi verecek.

Kuantum Bilgisayar Yatırım Yarışı Kızışıyor: 2030’da Teknoloji Devrimi Kapıda!

Teknoloji dünyasında yeni bir devrim kapıda: Kuantum bilgisayarlar. Son yıllarda hız kazanan kuantum bilişim alanındaki yatırımlar, önümüzdeki 10 yıl içinde bugünün klasik bilgisayarlarını kökten değiştirecek. Bank of America’nın son raporuna göre, 2030-2033 yılları arasında “kuantum üstünlüğü” denilen kritik dönüm noktasına ulaşılması bekleniyor. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarların yapamayacağı hesaplamaları yapmaya başlaması anlamına geliyor.

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

16 bin araç acil geri çağırıldı: Yollarda en çok görülen 6 modeldeki arıza 3 saatte çözülüyor

Volkswagen, hava yastığı sisteminde tespit edilen kritik bir arıza nedeniyle dünya genelinde 16.510 aracı geri çağırma kararı aldı. Geri çağırma, potansiyel bir ölüm riski taşıyan teknik sorun nedeniyle acil koduyla başlatıldı. 6 modelde görülen arızanın yaklaşık 3 saatlik bir işlem ile çözülebileceği belirtiliyor.