Grip ve solunum yolu enfeksiyonları acil servisleri doldurdu

Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Acil Servislerini Doldurdu

Son dönemde hastanelerin acil servislerinde grip ve solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan yoğunluk artış gösteriyor. Kış aylarının etkisiyle soğuk hava ve kapalı mekanlarda geçirilen süreler, soğuk algınlığı, influenza ve domuz gribi gibi hastalıkların yayılma riskini artırıyor.

Kamu hastanelerinde acil servislerde bekleyen hastaların sayısı artarken, özel hastanelerde de benzer bir durum görülüyor. Uzmanlar, düşük aşılama oranlarının bu artışta etkili olduğunu belirtiyor ve risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaları ve maske kullanmaları konusunda uyarmaktadır.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, viral hastalıkların artış gösterdiğini ve Covid-19 sürecine ek olarak okulların tatil olması gibi faktörlerin toplu taşıma araçlarında kalabalıkları artırdığını vurguladı. Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının yoğunluğu artırdığını belirten Küçükosmanoğlu, çözüm için birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Togay Yılmaz ise, influenza’nın bireysel bir sorun olmanın ötesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek salgınlara yol açabileceğini belirtti. Yılmaz, hastalık belirtileri olan bireylerin izole edilmesi ve işe ya da okula gitmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (BirGün)


Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

 
 

 

Related Posts

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Felç riskinin en yüksek olduğu kan grubu açıklandı

Yeni bir genetik araştırma, A kan grubuna sahip bireylerin 60 yaşından önce felç geçirme riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre O grubu bireyler ise daha düşük risk taşıyor.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.