Elazığlı Öğrenci Egzotik Bıldırcın İhraç Ediyor

Elazığ Üniversite Öğrencisi Egzotik Bıldırcın Çiftliği Kurdu

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Hüseyin Göksel Karabulut, yumurta olarak getirttiği egzotik bıldırcınları kurduğu çiftlikte çoğaltarak yurt dışına ihraç ediyor.

Hüseyin Göksel Karabulut, uzun yıllardır süs tavukçuluğunu sürdürüyor ve çeşitli ırklar üzerinde çalışmalar yapıyor. Avrupa’da bir yarışmada egzotik bıldırcın türlerini gördükten sonra bu türlere ilgi duyan Karabulut, nesli tehlike altında olan bıldırcınlara ilgi göstermeye başladı. ABD’den 17 farklı türde egzotik bıldırcın yumurtası sipariş eden Karabulut, Göl köyünde küçük bir çiftlik kurdu. Yumurtaları kuluçka makinesinde çıkaran Karabulut, ardından bıldırcınları yetiştirerek ülke geneline ve yurt dışına ihraç ediyor.

“Yurtiçi ve Yurtdışına Bıldırcınlarımızı Gönderiyoruz”

Fırat Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Göksel Karabulut, yaptığı açıklamada, “Süs tavukçuluğuna olan ilgimle başladım. Egzotik bıldırcınları Avrupa’da görünce bu türlere olan sevgim daha da arttı. Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan bıldırcınları ülkemize kazandırmak istedim. 17 farklı türü getirttik ve kendi çiftliğimizde büyüttük. Yurtiçine ve yurtdışına hem anaç hem de yumurta yoluyla bıldırcınlarımızı gönderiyoruz” dedi.

“Yüksek Talep Var”

Karabulut, “Ürettiğimiz bıldırcınlar hemen sahipleniliyor. Türkiye’de egzotik bıldırcın eksikliği olduğunu fark ettik. Bizimle iletişime geçenler çeşitliliğimizi gördükten sonra farklı ırklardan bıldırcınlar temin edebiliyorlar. Profesyonel bir şekilde üretim yapıyoruz ve talebi karşılamak konusunda sorun yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

“Amacımız Bölgede Çeşitlilik Oluşturmak”

Faaliyetlerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği çatısı altında yürüten Karabulut, amaçlarının bölgede çeşitli kanatlı türlerinin yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Yumurta fiyatları türe göre 35 TL ile 150 TL arasında değişirken yetişkin bıldırcınların fiyatı ise 500 TL ile 4 bin TL arasında değişmektedir. Karabulut, bıldırcın türlerinin genellikle ABD’den geldiğini ve her ülkenin kendi türlerine sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak: ELAZIĞ

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kripto para transferlerine zaman ve limit sınırı

Kripto varlıklara yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Stabil kripto paraların günlük çekim limiti 3 bin dolar, aylık ise 50 bin dolar olarak belirlendi. Ayrıca çekim işlemlerine 48 ila 72 saat zaman sınırı getirilirken, platformlara ciddi kimlik doğrulama ve açıklama yükümlülükleri geldi.

Bir araba parasını mekanda bıraktı: Bu fatura Bodrum için bile hayrete düşürdü

Türkiye’de turizm denilince ilk akla gelen bölgelerden birisi de Bodrum. Ancak son yıllarda Bodrum pahalılığı ile anılıyor. Hem yerli hem yabancı turistler yurt dışında tatili fiyat kıyaslamasına girdiklerinde daha cazip görüyor. Bodrum’da yeniden …

İstanbul’daki havalimanlarında yolcu sayısı 50 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 5 ayında 49 milyon 954 bin 750 kişinin seyahat ettiği İstanbul’daki iki havalimanını kullanan yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 2 milyon 502 bin 270 arttı.

Küresel yenilenebilir enerjide yaygınlaşma hızı, enerji talep artışının gerisinde kaldı

Dünyada, rüzgar ve güneş enerjisi kullanımı geçen yıl yüzde 16 artarak toplam enerji talebinden 9 kat hızlı büyüse de bu artış küresel ölçekte hızla yükselen enerji talebini dengelemeye yetmedi.

Zeytin düşerse memleket düşer

Yine bir yasa, yine bir torba, yine bir mecliste kargaşa. Bu kez hedefte, bin yıllardır gölge veren, barış taşıyan, toprağa kök saldığı her yere uygarlık getiren bir ağaç var; Zeytin. Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını mümkün kılan …

Kapasite kullanım oranı haziranda azaldı

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), haziranda geçen aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 74,6’ya geriledi.