Donald Trump, üçüncü dönem söylentilerine noktayı koydu

Donald Trump, İkinci Döneminin Sonunda Görev Süresini Uzatmayı Düşünmüyor

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News’te verdiği röportajda başkanlık görevinin ikinci döneminin sonunda görev süresini uzatmayı düşünmediğini açıkladı. İkinci 4 yıllık görevinin ilk 100 gününü tamamlayan Trump, “8 yıllık bir başkan olacağım, iki dönemlik bir başkan olacağım. Bunun her zaman çok önemli olduğunu düşündüm.” şeklinde konuştu.

Trump, ayrıca röportajda kendinden sonra başkanlık görevini devralabilecek isimleri de belirtti. “4 harika yıl geçirmek ve bunu ideal bir şekilde ileriye taşıyacak harika bir Cumhuriyetçiye devretmek istiyorum.” diyen Trump, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun ismini verdi.

ABD’de bir kişinin iki dönemden fazla başkan olamayacağı kuralına atıfta bulunan Trump, bunun anayasaya uygun olup olmadığını bilmediğini belirtti. “Diğerleri ‘yazılı oy kullanabilirsiniz’ diyor.” ifadesini kullanan Trump, mart ayında üçüncü kez aday olma düşüncesinin ciddi olduğunu ve müttefiklerinden tekrar aday olması için güçlü teklifler aldığını açıklamıştı.

ABD Anayasası’nın 22. ek maddesinde, “Hiç kimse cumhurbaşkanlığı makamına iki kereden fazla seçilemez.” hükmü bulunmaktadır. Ancak, hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’nun üçte iki çoğunluğunun veya eyalet meclislerinin üçte iki çoğunluğunun desteği ile bu kuralın değiştirilebileceği belirtilmektedir.

Related Posts

Malta’da tarihi Türk Şehitliği’nin yakınındaki caddeye ‘Atatürk’ ismi verildi

Malta’nın Marsa kasabasında bulunan tarihi Türk Şehitliği’nin yakınındaki işlek bir caddeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verildi.

Rusya ve Ukrayna karşılıklı olarak 270 asker ve 120 sivil takası yaptı

Rusya ve Ukrayna şimdiye kadar yapılan en geniş kapsamlı esir takasını gerçekleştirdi. İki taraf bugün karşılıklı olarak 270 asker ve 120 sivili serbest bıraktı.

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde, bir miktar uyuşturucu, hassas terazi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 21 bin 415 lira ele geçirildi.

ABD’nin California eyaletinde uçak kazası: 2 ölü

ABD’nin California eyaletinde uçak kazası: 2 ölü

MGK bildirisinde ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: PKK’nın tasfiye süreci hassasiyetle takip edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından MGK’da ele alınan gündem maddelerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. MGK bildirisinde terörsüz Türkiye hedefine vurgu yapılarak terör örgütü PKK’nın tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edileceği belirtildi. Öte yandan bildiride İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve Orta Doğu’daki saldırılarına dikkat çekilerek uluslararası aktörlere sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Gazze’de İsrail saldırıları sürüyor: En az 54 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne yönelik sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 54 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırılar, Gazze’nin kuzeyinden güneyine birçok yerleşim noktasını hedef aldı.