Dışişleri Bakanı Fidan Riyad’da Suudi mevkidaşı Bin Ferhan ile bir araya geldi

Bakan Fidan, Riyad’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile Görüştü

Bakan Fidan, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Riyad’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan ile bir araya geldi. İkili, gerçekleştirdikleri baş başa görüşmenin ardından ‘Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’ ikinci toplantısına başkanlık ettiler.

Toplantı sırasında konuşan Bakan Fidan, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tarihi ve beşeri bağlarla yoğrulmuş olarak nitelendirdi ve karşılaştıkları zorluklara karşı güçlendiklerini belirtti. Bakan, liderlerin vizyonu doğrultusunda işbirliğinin güçlenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Fidan, Suudi Arabistan ile ticaret hacminin 2024 yılı itibarıyla 8 milyar dolara ulaştığını ve ortak hedeflerinin bu yılı 10 milyar dolara, orta ve uzun vadede ise 30 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Ekonomilerin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu vurgulayan Bakan, Koordinasyon Konseyinin işbirliğini daha da ileri taşıyacağına inandığını belirtti.

Toplantıda, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı ‘Prens Suud El Faysal Diplomatik Çalışmalar Enstitüsü’ arasında bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

Related Posts

Güney Afrika’da şok: Suç örgütleri yönetime sızdı iddiası

Güney Afrika’da üst düzey bir polis yetkilisinin organize suçun devletin zirvesine kadar sızdığı yönündeki çarpıcı açıklamaları ülkede siyasi depreme yol açtı.

Moskova’da Dünya Sirk Sanatı Festivali

Moskova, 17-20 Temmuz’da ‘İDOL-2025’ Sirk Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Çinli sanatçılar performans sergiliyor.

AVM deposunda yangın paniği

Nevşehir’de bir AVM’nin depo girişinde yangın çıktı. Yangını gören çevredeki esnaf, iş yerlerindeki yangın tüpleri ile alevleri söndürdü.

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni gelişme

İstanbul’da eski polis memuru sevgilisi Cemil Koç tarafından öldürülen ve cesedi bir valizin içinde yol kenarına bırakılan Ayşe Tokyaz’ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

TİKA’dan Bosna Hersek’te Arıcılara Destek

TİKA, Bosna Hersek’te 100 arıcıya 400 kovan ve arıcılık eğitimi sağladı. Kırsal kalkınmaya katkı.

Silahlı kavgada acı ayrıntı: Kurşunların arasında kalan adam ağlayan oğlunu gezdirmeye çıkmış

Diyarbakır’da iki kişinin öldüğü silahlı kavgada hayatını kaybeden Erkan Tekin’in olayla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Tekin’in ağlayan 7 aylık oğlunu sakinleştirmek için eşiyle dışarı çıktığı ve kurşunların arasında kaldığı belirlendi.