CHP’li isimden AKP’ye zehir zemberek sözler!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervleri 28 Mart haftasında da sert gerileme gösterdi. TCMB verilerine göre, 28 Mart haftasında brüt rezerv 163,1 milyar dolardan 156,5 milyar dolara geriledi.

Net rezervler ise 62,1 milyar dolardan 56,1 milyar dolara düştü.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Swap hariç net rezervlerde de tarihi gerileme serisi devam etti. 28 Mart haftasında swap hariç net rezervler 14,5 milyar dolar düşüşle 37,7 milyar dolara geriledi. Bir önceki haftayla birlikte swap hariç net rezervler 27,7 milyar dolar azaldı.

Son düşüşle beraber swap hariç net rezervler Ekim 2024 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

BAŞARIR’DAN AKP’YE SERT TEPKİ!

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili sosyal medya hesabından Bloomberg’in “TCMB’nin swap hariç net rezervi iki haftada 27,7 milyar dolar azaldı” paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi.

Başarır şu ifadeleri kullandı:

“AKP milli güvenlik sorunudur!

Milyonlarca yurttaşımızla, Saray ve şürekasına hizmet edenlere karşı başlattığımız boykota “ekonomiye zarar” diyenler, 27,7 milyar doları iki haftada buharlaştıranları görsün!”

Related Posts

Çarptığı kuryenin kaskını ezip küfrederek, kaçtı

Adana’da otomobiliyle motosiklete çarpan sürücü, tartıştığı kuryenin kaskını ezip olay yerinden kaçtı. Olay cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İsrail’in Suriye ile görüşmelerde ABD’den arabuluculuk istediği iddia edildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’la yaptığı görüşmede, Suriye’nin yeni yönetimiyle müzakerelere başlamak istediği ve bu sürece ABD’nin arabuluculuk etmesini talep ettiği öne sürüldü. Netanyahu’nun, 1974 tarihli anlaşmayı bazı değişikliklerle güncelleyerek yeni bir güvenlik düzenlemesi üzerinde çalışmak ve nihayetinde iki ülke arasında barış anlaşmasına varmak istediği kaydedildi.

ABD-İran geriliminin ardından flaş karar

Ortadoğu, İsrail’in karşı konulamayan faaliyetlerinin gölgesinde bir kez daha tırmanışa geçti. Yıllardır bölgede ABD ve İsrail ile büyük bir çekişme içinde olan İran, son yıllarda düzenlenen suikast ve saldırılarda ciddi güç kaybederken, İran’a …

Kocaeli’de ekipleri teyakkuza geçiren ihbar

Kocaeli’de denize giren bir kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine ekipler arama çalışması başlattı.

MHP’den Dervişoğlu’nun “Cumhur İttifakı ve Bahçeli” sözlerine tepki: Rüzgâra göre yön değiştiren bir tutum sergiliyor

MHP’den Dervişoğlu’nun “Cumhur İttifakı ve Bahçeli” sözlerine tepki: Rüzgâra göre yön değiştiren bir tutum sergiliyor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi