CHP’li Emir: Merkez Bankası 60 milyar dolar rezerv kaybetmiş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Merkez Bankası 60 Milyar Dolar Rezerv Kaybetti”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Merkez Bankası’nın 60 milyar dolar rezerv kaybettiğini söyledi.

Murat Emir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdiği basın toplantısında şu sözlere yer verdi:

“Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, ekonomi 19 Mart cuntasıyla karşı karşıya kaldığında şoklara karşı direnç gösterebilecek güçteymiş. Mehmet Şimşek’in itirafıyla gördük ki, 19 Mart cuntası ekonomiyi şoka sokmuş. Sadece dövizler üzerinden bakıldığında 60 milyar dolarlık bir kayıp yaşanmıştır. Bazı hesaplamalara göre toplam zarar 140 milyar doları bulabilir. Ancak net olan bir şey var ki, Merkez Bankası 60 milyar dolar rezerv kaybetmiştir. Bu şok, aynı zamanda kur korumalı mevduatların da 60 milyar dolara kadar düşmesine yol açtı; yani toplamda 120 milyar dolarlık bir zarar söz konusu oldu. Bu büyük bir kayıptır ve maalesef bu paradan faydalanabilecekken, ekonomik kararlar ve 19 Mart cuntası sebebiyle elimizden alınmıştır.”

(DHA)

Related Posts

CHP’li vekillerden TBMM komisyonunda korsan eylem: İmamoğlu’nu bahane ederek oturumu sabote ettiler

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Başkan Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Yayman, internet sitelerinin görünürlüğü ve olası kapanma riskine değinerek, çocukları zararlı içeriklerden korumanın önemine dikkat çekti. Toplantının ilerleyen bölümünde CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve diğer CHP’li vekiller usul tartışması bahanesiyle komisyonu masalara vurarak sabote etti.

Murat Ongun’dan X tepkisi: ‘İstanbul’dan korkuttu, Silivri’den tüketti’

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, X’te Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun hesabının engellenmesine ilişkin olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ekrem İmamoğlu’na cezaevindeyken bile çelme takmaya çalışmak, tek kelimeyle tükenmişliktir” dedi.

Eski eşini ve kızını cinayet görüntüsüyle tehdit etti: Serbest bırakıldı

Ankara’da, İstanbul’da Bahar Aksu’nun eski eşi tarafından sokak ortasında öldürüldüğü anlara ilişkin videoyu eski eşi ve kızına gönderip, ‘Sıradaki kendisini hazırlasın’ yazarak, tehditte bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Talat B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2 gün önce Bahçeli’yle görüşen Erdoğan, yeni ‘süreç’ için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Merkezi’nde bazı bakan ve milletvekilleri ile bir araya gelerek, “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik açıklamalarda bulunduğu ve toplantıda “Bütün engelleri aştık. 2 hafta içinde süreç netleşecek” dediği öne sürüldü.

Ayrılığı hazmedemeyen cani, eski eşini pusu kurup öldürmüş

Adana’da 6 ay önce boşandığı 54 yaşındaki Neriman Onur’u tabancayla başından vurarak öldüren cani Mehmet Ali Nayki’nin (58) ayrılığı hazmedemediği, işten dönen eski eşinin servisten indiği noktada pusu kurduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki oğlu Oğlu Caner Nayki tarafından darbedilen cinayet şüphelisi Mehmet Ali Nayki’nin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Şara, Fransa’da Macron ile görüştü; “İsrail’le aracılar üzerinden görüşüyoruz” | Türkiye ve İsrail, Bakü’de Suriye’yi konuşacak

Şara, Fransa’da Macron ile görüştü; “İsrail’le aracılar üzerinden görüşüyoruz” | Türkiye ve İsrail, Bakü’de Suriye’yi konuşacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir