BirGün yöneticilerine gözaltı… TGC: ‘Gazeteciler işinin başında ve haberinin peşinde’

TGC Yönetim Kurulu, Birgün’de çalışan üç gazetecinin “Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdikleri için gözaltına alınmasının” kanuna aykırı olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“BirGün Gazetesi Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ile Berkant Gültekin’in ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir’in Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdiği için gözaltına alınması kanuna aykırıdır. Ziyaret, ilgili gazetede yayınlanmış ve alenileşmiştir.

Birbiri ardına gerçekleşen haksız, hukuka ve kanuna aykırı gözaltı uygulamalarına devam edilmektedir 5271 Sayılı Kanunun 91. Maddesinin 2.bendine göre ‘Gözaltına alma, bu tedbirin soruşturma yönünden zorunlu olmasına ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığına bağlıdır.’

“ORTADA SUÇ DEĞİL HABER VARDIR”

Bu olayda ortada suç değil, haber vardır. Haber gerçek mi, güncel mi, haberin verilmesinde kamu yararı var mı buna bakılır. Gazetecilerin evinden ve iş yerinden gözaltına alınması uygulamaları kabul edilemez. Tüm gazeteciler işinin başında ve haberinin peşindedir. Usule uygun olarak adliyeye çağrılmaları yeterlidir. Halkın haber alma hakkı en üstün kamu yararıdır. Meslektaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

Related Posts

İran şalteri indirdi: Kamuya perşembe tatili

İran’ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinde devlet daireleri enerji tasarrufu çerçevesinde perşembe günleri kapalı olacak.

Prof. Ercan hayati müdahaleyi anlattı: ‘Olmasaydı bugün aranızda değildim’

Prof. Övgün Ahmet Ercan, “Alın üstü başımdan bir delik açıp kan akmaya başlaması, beyin kanamamı, ayrıca inmeyi engelledi” dedi.

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

Sevim Emre yalı komşusuyla birbirine girdi

Orhan Gencebay’ın eşi Sevim Emre, Sarıyer Baltalimanı’ndaki yalısında komşusuyla tartıştı. Emre’nin araya giren kişiye “Git buradan!” diyerek fiziksel temasta bulunduğu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yaşlık kadın sabahlık ve terliklerle yol kenarında kaldı, eşi polis arayınca farkına vardı

İtalya’nın Ferrara kentinde 2 Mayıs akşamı ilginç ve düşündürücü bir olay yaşandı. 70 yaşındaki bir adam, karısıyla birlikte seyahat ederken verdiği molada eşini karavanda uyuduğunu sandı ama gerçek bambaşkaydı.

AKP MYK toplandı

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı’nda toplandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir