Basketbolcu Karaman’ın ölümüne neden olan sürücü tahliye edildi: Başsavcılıktan itiraz

Emre Ali Önder’e Yurt Dışına Çıkış Yasağı Uygulanıp Tahliye Kararı

Muğla’nın Datça ilçesinde geçen yıl eski milli basketbolcu İlkan Karaman’a otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan Emre Ali Önder hakkındaki mahkeme kararı dikkat çekici gelişmelere sahne oldu. Emre Ali Önder, cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Ancak karara itiraz Datça Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi.

İzmir’de yaşayan ve Basketbol Süper Ligi’nde başarılı bir kariyere sahip olan İlkan Karaman, Muğla’nın Datça ilçesine taşındıktan kısa bir süre sonra Emre Ali Önder’in kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan Emre Ali Önder’in alkol aldığı belirlendi.

Emre Ali Önder’in verdiği ifadede, olaydan önce yüksek alkol oranına sahip birkaç bira içtiğini ve kazanın meydana gelmesiyle şaşkına döndüğünü belirtti. Ancak yapılan incelemeler sonucunda Emre Ali Önder’in asli derecede kusurlu olduğu tespit edildi. Datça Cumhuriyet Başsavcılığı, Emre Ali Önder hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan ceza talep etti.

Emre Ali Önder’in yüksek alkol aldığı ve dikkatini kaybettiği tespit edilirken, mahkeme yaptığı değerlendirme sonucunda Emre Ali Önder’in cezaevinde geçirdiği süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle tahliye kararı verdi. Ancak bu karara Datça Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Gelişmeler yakından takip edilmekte.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Related Posts

Gazze’nin tamamının işgali için tarih verildi: Bir milyon Filistinli sürgün edilecek

İsrail ordu komuta kademesi, birliklere Gazze kentini işgal hazırlıklarına başlanması talimatı verdi. Yedioth Ahronot gazetesi, Gazze kenti ve civarındaki yaklaşık bir milyon Filistinlinin sürgün edilmesini öngören işgalin eylül ayından önce başlamayacağını yazdı.

Bahar Candan’ın dans videosu sosyal medyayı ikiye böldü: Yas mı hayat mı

Sosyal medya ünlüsü Nihal Candan’ın ölümünden 55 gün sonra kız kardeşi Bahar Candan, Tiktok’ta dans videosu paylaştı. Candan’ın bu paylaşımı sosyal medyada hem tepki hem destek aldı.

Mersin’de yangın devam ediyor! Alevler büyüdü bir mahalle boşaltıldı

Mersin’in Anamur ilçesinde dün başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Ovabaşı Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Özgür Özel açıklamıştı: Murat Kapki’den ‘Mücahit Birinci’ ifadesi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Mücahit Birinci’nin avukatlığını üstlendiği Murat Kapki’ye tahliyesi karşılığında yalan ifade vermeyi teklif ettiği ve 2 milyon dolar istediğini duyurmuştu. Kapki’nin, başlatılan soruşturma kapsamında bugün cezaevinde ifade verdiği öğrenildi.

Onyekuru yeni takımında ilk maçına çıkıyor

Gençlerbirliği’nin yeni transferi Onyekuru, Antalyaspor maçının kadrosunda yer alacak.

Bir şehir salgın alarmında: Aniden başlıyor, hızla yayılıyor

Almanya’nın Hamburg kentinde Hib salgını yayılıyor. Bu hastalık özellikle bağışıklığı zayıf insanları hedef alıyor. Uzmanlar uyardı, önlemler hemen alınmazsa vaka sayısı artabilir…