Barzani’dan dikkat çeken YPG çıkışı

İmralı Heyetinin Kuzey Irak ziyaretinin konuşulduğu bu günlerde IKBY Başbakanı Barzani’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

IKBY Başbakanı Barzani, Al Arabiya televizyonuna gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

“SDG KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR”

Barzani, Suriye’de Kürtlerin siyasi sürece katılımını desteklediğini vurgulayarak “SDG (PKK/YPG), Suriye’de tüm Kürtleri temsil etmiyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in IKBY’de varlığı olduğu yönündeki iddiaları reddeden Barzani, IKBY’nin koalisyon güçlerine mihmandarlık yapmak istediğini söyledi.

Erbil ile Bağdat arasındaki ekonomik meselenin siyasileştirildiğini kaydeden Barzani, ABD Başkanı Donald Trump ile şu ana kadar telefon görüşmesi yapmadığını dile getirdi.

Related Posts

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Gözaltındaki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni mesaj: ‘Boyun eğmedim, eğmem de!’

CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlar kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni bir mesaj geldi. Karalar, “Bilin ki sadece verdiğiniz kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 24 saat hizmet ettim. Boyun eğmedim, eğmem de” dedi.

Ukrayna’dan Rusya’da askeri havaalanına saldırı

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya’nın Voronej bölgesindeki askeri havaalanına gerçekleştirilen saldırıda bomba deposu ile bir eğitim uçağının vurulduğunu duyurdu.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Gagavuzya Başkanı Gutsul’un davası devam ederken yeni suçlama yöneltildi

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Moldova makamları tarafından yürütülen dava kapsamında kendisine yeni suçlamanın yöneltildiğini belirtti.