Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Artık Tamamlanan Manisa Kurtuluş Müzesi’nin Önünde

Manisa’da 1961 yılında dikilen ve birçok kez yer değiştiren Atatürk heykeli, sonunda Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının girişine konuldu. Bu hareket, Manisa halkı tarafından memnuniyetle karşılandı ve belediye başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirildi.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin tarihindeki yer değişikliklerine vurgu yaparak, “Atatürk heykeli, Türkiye’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını canlı tutmaktadır. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, artık Atatürk heykelinin yeni ve kalıcı konumu olacaktır ve buradan Manisalıları selamlayacak” şeklinde konuştu.

Yıllar içinde farklı yerlere taşınan ve koruma altına alınan 1961 yılında dikilen heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle geçici olarak kaldırılmıştı. Yeni konumuyla Atatürk heykeli, Manisa’nın tarihi hikayelerini anlatan bir müzenin önünü süsleyecek.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin öneminin altını çizerek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Related Posts

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Gözaltındaki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni mesaj: ‘Boyun eğmedim, eğmem de!’

CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlar kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan yeni bir mesaj geldi. Karalar, “Bilin ki sadece verdiğiniz kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 24 saat hizmet ettim. Boyun eğmedim, eğmem de” dedi.

Ukrayna’dan Rusya’da askeri havaalanına saldırı

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya’nın Voronej bölgesindeki askeri havaalanına gerçekleştirilen saldırıda bomba deposu ile bir eğitim uçağının vurulduğunu duyurdu.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Gagavuzya Başkanı Gutsul’un davası devam ederken yeni suçlama yöneltildi

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Moldova makamları tarafından yürütülen dava kapsamında kendisine yeni suçlamanın yöneltildiğini belirtti.