Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Deprem müteahhitlerine ‘Kanal’dan rant takviyesi

Sazlıdere Barajı kıyısındaki konutların yapımı deprem müteahhitlerine verildi. Geciken
hakediş İstanbul’un rantıyla ödendi. Onlar yapacak Nakkaş Otoyolu müşteri kapacak.

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Valilik açıkladı: Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alındı

Sakarya’da geçen cuma günü başlayan orman yangının sıçradığı Bilecik’in Gölpazarı ile Osmaneli ilçesinde alevler kontrol altına alındı.

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

MHP yeni süreç için 81 ilde sahaya iniyor: ‘Terörsüz Türkiye’ toplantılarının tarihi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, partileri tarafından “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları-Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik” teması altında bölgesel toplantılar düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Yalçın, Terörsüz Türkiye toplantılarının düzenleneceği tarihi ve İlleri açıkladı.