App Store’a kolay giriş

Apple, rekabet ihlali suçlamalarına itiraz edecek

EKONOMİ SERVİSİ – Mahkeme, Apple’ın rekabeti engellemek ve önceki kararı ihlal etmekle suçladı. Apple, karara itiraz edecek ancak şimdilik uymayı kabul etti. Şirketin bu adımı, geliştiricilerle ilişkileri düzeltme çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Spotify, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nihayet net fiyatlandırma bilgileri ve satın alma bağlantıları göstermemize izin verecek. Bu, tüketiciler, sanatçılar, yaratıcılar ve yazarlar için bir zafer niteliğinde. Apple, Spotify’ın ABD uygulama güncellemesini onayladı. Bu gün, rekabeti teşvik etmek ve daha adil bir rekabet ortamı oluşturmak isteyen geliştiriciler ve girişimciler açısından önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney de Spotify’ın paylaşımına destek vererek, “Apple’ın müşterilerle dijital ticaret yapma hakkını engellemesi ve müdahale etmesine karşı mahkeme tarafından verilen ilk büyük iOS uygulamasını tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

Related Posts

Bakan Bayraktar: 2035’e kadar 30 milyar dolarlık yatırım yapılacak

Bakan Bayraktar: 2035’e kadar 30 milyar dolarlık yatırım yapılacak

Konut ihtiyacı için arsa alımını artırdı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz, enflasyonun gerilemesi ve faizlerin düşmesinin gelecek dönemde sektördeki hareketliliği destekleyeceğini vurgularken, artacak talebe yanıt vermek için ciddi arsa alımları yaptıklarını ifade etti.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.