ABD’deki uçak kazası sırasında kule personel sayısının yetersiz olduğu belirtildi

ABD Federal Havacılık İdaresi Kaza Raporunda Personel Yetersizliğini Belirtti

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), başkent yakınlarında bir yolcu uçağı ile askeri helikopterin çarpıştığı kaza üzerine hazırladığı ön güvenlik raporunda, Ronald Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının yetersizliğine dikkat çekti.

FAA’nın incelediği raporda, hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının, günün saati ve hava trafiğinin yoğunluğu açısından normal olmadığı vurgulandı.

Kaza sırasında hava trafik kontrol kulesinde çalışanlar arasında sadece bir kontrolörün bulunduğu bilgisine yer verilen rapora göre, hem yerel hem helikopter trafiğini yönetmek normalde ayrı ayrı görevlendirilen kişiler tarafından yapılmaktaydı.

ABD Başkanı Donald Trump ise kaza sonrası yaptığı açıklamada, Ronald Reagan Havalimanı kulesinin helikopteri son anda uyardığını ancak uyarının çok geç yapıldığını belirtti. Trump, kule personelinin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaza sonucunda nehrin içine düşen uçak ve helikopterde bulunan kimsenin kurtulamadığı bildirildi. FAA’nın raporuna göre, kule personelinin yetersizliği kazanın önlenememesinde etkili oldu.

Related Posts

16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Adana’da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan patlama açıklaması: Ölü ve yaralı var

Sağlık Bakanlığı’na ait Sağlık-1 isimli botta meydana gelen patlama sonucu 1 sağlık personeli yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Trump’tan korkutan İsrail-İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gerilimin tırmandığı İran ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran ile çatışmak istemiyorum ama İsrail İran’a saldırabilir” dedi.

Koç Üniversitesi’nde 8 öğrenciye soruşturma açıldı

Koç Üniversitesi öğrencileri, Koç Üniversitesi’nde 8 öğrenciye soruşturma açılmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada “Çağrılan sekiz öğrenci hakkında dosyada hiç bir somut delil bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı

Konya’da ortaokulda dehşet! Öğretmen öldürüldü

Konya’da bir ortaokulda rehberlik öğretmeni Muhammed Öz, uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Çarptığı kuryenin kaskını ezip küfrederek, kaçtı

Adana’da otomobiliyle motosiklete çarpan sürücü, tartıştığı kuryenin kaskını ezip olay yerinden kaçtı. Olay cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.