ABB’ye Usulsüz Dolgu Ceza: 7.5 Milyon Lira

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) Etimesgut ilçesindeki maden sahasında 15 metre yüksekliğe ulaşan usulsüz dolgu nedeniyle 7 milyon 479 bin lira ceza uygulandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın Ankara İl Müdürlüğü ekipleri, Yapracık Mahallesi’nde yaptıkları incelemelerde ABB’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG) belirlediği esaslara göre rehabilite ederek kapatması gereken maden sahasında usulsüz dolgu yaptığını belirledi.

Denetim sonucunda kanuna aykırı şekilde hafriyat, yıkıntı atığı ve çeşitli tehlikesiz atıklarla yapılan dolgunun, zeminden yaklaşık 15 metre yüksekliğe kadar ulaştığı tespit edildi.

Açıklamada, Bakanlık ekiplerinin denetimi sırasında da kamyonlarla tehlikesiz atıkların boşaltıldığı görüntülere yer verildi.

Maden sahasında usulsüz dolgu nedeniyle ABB’ye ilgili Çevre Kanunu’na istinaden 7 milyon 479 bin lira idari para cezası verildi.

Related Posts

Sokaklarda Antrenman Yapan Genç Atlet

17 yaşındaki Ayşe Seçmen, antrenman yapacak yer bulamadığı için sokaklarda koşuyor.

Paşalimanı Adası’nda Yangın Kontrol Altına Alındı

Erdek’teki Paşalimanı Adası’nda çıkan yangın itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Galatasaray, Gaziantep FK’yi 3-0 Geçti

Galatasaray, deplasmanda Gaziantep FK’yı 3-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Samsunspor Başkanı açıkladı: “Galatasaray’dan istiyoruz, süre talep ettiler”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Galatasaray’dan istediği oyuncuyu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı: Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesisine yönelik atılan adımdan memnuniyet duyuyoruz.

Dışişleri Bakanlığı: Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesisine yönelik atılan adımdan memnuniyet duyuyoruz.

Karpuzları Ücretsiz Dağıttı

Zafer Dolu, kamyonla aldığı karpuzları vatandaşlara ücretsiz dağıtarak dayanışma örneği sergiledi.