‘Kayseri şekerin 2025 yılı zararı yaklaşık 3 milyar lira’

Yozgat Çiftçileri Şeker Pancarı Üretiminde Sorunlarla Karşılaşıyor

Türkiye’nin önde gelen şeker pancarı üreticisi olan Kayseri Şeker, Boğazlıyan Şeker, Yozgat Şeker ve Çorum Şeker fabrikalarına hammadde sağlayan Yozgat, çiftçilerinin karşılaştığı sorunlarla gündemde. Sorunlarının çözümü için çiftçilerinin taleplerini beklerken, kooperatif yöneticilerinin lüks yaşam tarzları tepki çekiyor.

Zafer Partisi Yozgat İl Başkanı Deniz Altıntaş, çiftçilerin sorunlarını dile getirerek, “Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin üyesi olan bir tarlada şeker pancarı yetiştiriyoruz. Geçen yıl şeker pancarının kilogram fiyatı 2,5 liraydı. Kooperatif başkanının 25 milyon liraya pahalı bir makam aracı aldığı basında yer aldı. Burada 25 milyon lira değerinde araba alan bir vatandaştan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

“SENİ O ARABAYA BİNDİRMEYECEĞİZ”

Altıntaş, “Bu kooperatif başkanı gerçekten çok başarılı mı?” sorusunu yönelterek şu cevabı verdi:

“2025 yılı mali tablosuna göre, Kayseri Şeker’in zararı yaklaşık 3 milyar lira civarında. Borsa İstanbul’a giriş yapmış olabilir ancak mali durumu pek parlak değil gibi görünüyor. Hüseyin Akay geçen sene çiftçilere verdiği mazotu 64 liradan keserek ‘paramız yoktu, bankadan kredi kullandık, size mazotu öyle verdik. Bu faizi de size yansıtmak zorunda kaldık’ bahanesini ileri sürdü. Hüseyin Akay, bölgede büyük bir siyasi güce sahip ve Türkiye’de idealizmi kaybetmiş insanların var olduğu bir ortamda bizler, hak ve hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz ve seni o araca bindirmeyeceğiz Hüseyin Akay. Kararı Türk milleti verecektir.”

Related Posts

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Dünyada çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Dünyada çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz

Zehra Kınık’ın yargılandığı davada yeni gelişme: Sürücü de şikayetini geri çekti

Beykoz’da Fatma Zehra Kınık’ın karıştığı ölümlü kazanın görüldüğü davada motosiklet sürücüsü sanık Yavuz Selim Öztürk şikayetini geri çekti.

Maden ocağında feci olay! 6 öğrenci siyanür havuzuna düştü

Çin’de maden ocağı ziyaretine giden 6 öğrenci siyanür havuzunun içine düşerek feci şekilde can verdi.

SDG sözcüsü: ‘Silah bırakmayacağız, Tom Barrack bizden Süveyda konusunda bizden yardım istedi’

SDG sözcüsü Ferhad Şami, Rojava merkezli örgütün silah bırakmayacağını ve ilkelerinden taviz vermeyeceğini açıkladı. Şami, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ın kendilerinden yardım talep ettiğini de duyurdu.

Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Başsavcısı Oldu

HSK tarafından atanan Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı.

Gazze Şeridi’ndeki nüfusun toplu çöküşünün önüne geçilmesi için haftalık 500 bin çuval una ihtiyaç var

İsrail ablukası altında olan ve aylardır insani yardım girişinin engellendiği Gazze Şeridi’ndeki nüfusun toplu çöküşünün önüne geçilmesi için haftalık 500 bin çuval un ihtiyacı olduğu bildirildi.