İsrail, İran’a Karşı Savaş Devam Ediyor

İsrail Genelkurmay Başkanı: İran ve Müttefikleri Hala Hedeflerimiz Arasında

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, “İran ve müttefikleri hala hedeflerimiz arasında. İran’a karşı savaş henüz bitmedi” dedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre; Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, yaklaşık iki yıl aradan sonra üst düzey komutanlarla ilk kez geniş kapsamlı bir durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, İsrail’in sınırlarından Orta Doğu geneline uzanan istihbarat, operasyon ve strateji konularının masaya yatırılarak ilgili analizler sunulduğu bildirildi. Zamir, ordunun kapsamlı ve büyük ölçekli bir saldırıya hazır olması gerektiğini belirterek, “Hava üstünlüğümüzü sürdüreceğiz ve istihbarat faaliyetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’ndeki savaşın İsrail ordusunun karşılaştığı en karmaşık savaşlardan biri olduğunu ifade eden Zamir, “Güney Komutanlığı, düzenli ve yedek tugaylarla her gün hem saldırı hem de savunma operasyonlarını sürdürüyor. Önemli başarılar elde ettik. Ancak bugün de gördüğümüz gibi, savaşta ağır bedeller ödüyoruz. Hedeflerimiz olan rehinelerin geri getirilmesi ve Hamas’ın çökertilmesi için operasyonlara devam edeceğiz” dedi.

Zamir, Suriye ve Lübnan’daki Hizbullah’ın stratejik yetkinlikler edinmesini engellemeyi ve zayıflatmayı sürdüreceklerini, aynı zamanda ülkede hareket serbestliğini koruyacaklarını kaydetti. İran konusuna da değinen Zamir, “İran ve müttefikleri hala hedeflerimiz arasında. İran’a karşı savaş henüz sona ermedi” ifadelerini kullandı.

Related Posts

SDG sözcüsü: ‘Silah bırakmayacağız, Tom Barrack bizden Süveyda konusunda bizden yardım istedi’

SDG sözcüsü Ferhad Şami, Rojava merkezli örgütün silah bırakmayacağını ve ilkelerinden taviz vermeyeceğini açıkladı. Şami, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ın kendilerinden yardım talep ettiğini de duyurdu.

Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Başsavcısı Oldu

HSK tarafından atanan Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı.

Gazze Şeridi’ndeki nüfusun toplu çöküşünün önüne geçilmesi için haftalık 500 bin çuval una ihtiyaç var

İsrail ablukası altında olan ve aylardır insani yardım girişinin engellendiği Gazze Şeridi’ndeki nüfusun toplu çöküşünün önüne geçilmesi için haftalık 500 bin çuval un ihtiyacı olduğu bildirildi.

İstanbul’da şiddetli patlama: Valilikten ilk açıklama geldi

Beyoğlu’nda 3 katlı bir binanın en alt katındaki büfede patlama meydana geldi. Bina patlama sonrası çöktü.

Dumandan etkilenen kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti, sahibi gözyaşlarına boğuldu

Antalya’da evinde yangın çıkan Ukrayna uyruklu kadın bayılırken, dumandan etkilenen kedisinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Trump işi gücü bıraktı bu ülkenin peşine düştü! 18 bin nüfusu var

ABD Başkanı Donald Trump büyük okyanustaki ada ülkesinin peşine düştü. Trump, bu ülkeyi sınır dışı edilecek vatandaşlar için kullanmayı düşünüyor.