Bakanlık o ürünler için harekete geçti: Kansorejen alarmı!

Sağlık Riski Taşıyan Ürünlere Karşı Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti

Yurt dışı merkezli e-ticaret sitelerinden Türkiye’ye getirilen ürünlerde sağlık riski taşıyan maddelere rastlanması üzerine, Ticaret Bakanlığı önemli adımlar atmaya başladı. Son dönemde ulusal ve uluslararası medya organlarında yer alan raporlar, bu ürünlerin kullanıcı sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturduğunu ortaya koydu.

Avrupa Birliği, Güney Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından gerçekleştirilen analizlerde; bazı e-ticaret ürünlerinin ciddi güvenlik açıkları barındırdığı ve çoğunun gerekli ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı belirlendi.

Kanserojen Maddeler İçeren Ürünlerde Alarm

Özellikle tekstil, ayakkabı, deri ve çocuk ürünlerinde yüksek miktarda kanserojen ve toksik maddelere rastlanması, Türkiye’deki tüketiciler arasında endişeye neden oldu. Ülke içinde sıkı şekilde denetlenen yerli e-ticaret platformları ve mağazalar dahi, yurt dışından gelen bazı ürünleri denetim dışı kalabiliyor ve bu ürünler iç pazara ulaşabiliyor.

Ticaret Bakanlığı Önlemlerini Arttırıyor

Artan şikayetler ve sağlık endişeleri üzerine Ticaret Bakanlığı, ürün güvenliğinden sorumlu diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyor. Bakanlık özellikle bebek, oyuncak, tekstil, ayakkabı ve deri ürünleri gibi yüksek riskli kategorilerde detaylı laboratuvar testleri başlattı.

İlk aşamada, bu ürünlere yönelik sıkı denetimlerin yapılacağı ve tespit edilen risklere göre yeni önlemlerin alınacağı bildirildi. Ayrıca, AB uygulamalarına benzer şekilde, bu ürünler için ilave test ve belgelendirme süreçlerinin de zorunlu hale getirileceği öğrenildi.

Halk Sağlığını Korumak Hedefleniyor

Türkiye’de piyasaya sunulan tüm ürünlerin, teknik mevzuata ve güvenlik standartlarına uygun, insan sağlığını tehdit etmeyecek nitelikte olması zorunlu. Bakanlık, tüketicilerin güvenli ürünlere erişebilmesi için denetimlerini sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

6 ayda 4,5 milyon dolar getirdi: Hiç tüketmiyoruz ama milyonlar kazandırıyor

Türkiye, 2025 yılının ilk yarısında deniz salyangozu ihracatından 4,5 milyon dolar gelir elde etti. Söz konusu ihracatın büyük bölümü Uzak Doğu ülkelerine gerçekleşti. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Güney Kore 2 milyon 76 …

Yüzlerce isim değerlendirildi… HSBC hâlâ başkan arıyor

Mevcut yönetim kurulu başkanının görevden ayrılacağını açıklamasının ardından HSBC, yüzlerce kişiyle görüşmesine rağmen aday bulma sürecini tekrardan hızlandırdı.

Memurun, işçinin maaşı tehlikede

Emekli aylığına bloke konulmasına izin veren Yargıtay, bunun tüm çalışanlara uygulanmasının önünü açtı. Karara karşı çıkan hakimler, “Çalışanların sosyal güvenlik hakları zedelendi” dedi.

Erzurum’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 146 Bin!

Haziran’da Türkiye genelinde 189 bin araç kaydı yapıldı, Erzurum 146 bin 927 araçla 49. sırada.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Mardin’de 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Mardin’de yaban hayatı desteklemek için 300 kınalı keklik doğaya salındı.