Yenidoğan Çetesi soruşturmasında flaş gelişme: Savcıyı tehdit eden ismin ifadesi ortaya çıktı

Yenidoğan Çetesi Operasyonunda 18 Şüpheli Hakkında İddianame Tamamlandı

Yenidoğan Çetesi’ne yönelik gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda yakalanan 18 şüpheli hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’e “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Zengin’in ifadesi de ortaya çıktı.

Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamındaki 2. dalga operasyonunda yakalanan 18 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, çete lideri Fırat Sarı ile hareket ettikleri belirlenen 5 doktor, 5 sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 1 sivil gözaltına alınmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturmada 18 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede adı geçen şüpheliler arasında Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’e ceza isteniyor.

15 Şüpheli Hakkında Hapis Cezası İsteniyor

İddianamede Doktor Dursun Eryılmaz’a “İhmali davranışla kasten öldürme” suçundan 20 ila 25 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’e ise “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Hemşire Serenay Şenkalaycı’ya “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 ila 5 yıl, “Zincirleme şekilde ihmali davranışla kasten öldürme” suçundan ise 25 ila 43 yıl 7 ay arasında hapis cezası talep edildi. Diğer 15 şüpheli hakkında da çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Savcıyı Tehdit Etmişti, İfadesi Ortaya Çıktı

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit eden Mustafa Kemal Zengin hakkında “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası talep edildi. İddianamede savcının tehdit edilmesine ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Diğer 16 şüpheli hakkında da çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. Ayrıca, hazırlanan iddianamede cumhuriyet savcısını tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’in ifadesi de yer alıyor.

“Üslubum Yanlış Anlaşıldı”

Mustafa Kemal Zengin ifadesinde, “Üslubumun yanlış anlaşılmasından dolayı Türk milletinden ve Türk devletinden özür diliyorum. Savcıma tehdit amacıyla gitmedim. Sadece öngörülerimi kendisi ile paylaştım. Ben herkese kendimi müşavir olarak tanıtırım, bana müsteşar diyenleri de müşavir diyerek düzeltirim. Ancak müsteşar demeye devam ediyorlar. Buna benim yapabileceğim bir şey yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Soruşturma kapsamında bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen Yenidoğan Çetesi’nin elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı ile hareket eden 18 şüpheli tespit edilmişti. Operasyon sonucunda 14 şüpheli yakalanmış, bunlardan 11’i tutuklanmıştı.

Related Posts

Erdoğan’dan ‘CHP kurultayı’ açıklaması: ‘Şeriatın kestiği parmak…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan partisinin il başkanlarına seslendiği konuşmasında teşkilatlara “Bu yaz mevsimi mevsimlerden bir mevsim olmayacak. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız” dedi. Erdoğan, CHP kurultayı için ise “Davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor. Bu kavga güreşinin, bu bilek güreşinin hiçbir yerinde yokuz” iddiasında bulundu.

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Deprem müteahhitlerine ‘Kanal’dan rant takviyesi

Sazlıdere Barajı kıyısındaki konutların yapımı deprem müteahhitlerine verildi. Geciken
hakediş İstanbul’un rantıyla ödendi. Onlar yapacak Nakkaş Otoyolu müşteri kapacak.

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Valilik açıkladı: Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alındı

Sakarya’da geçen cuma günü başlayan orman yangının sıçradığı Bilecik’in Gölpazarı ile Osmaneli ilçesinde alevler kontrol altına alındı.