Rusya: Zelenski dünya liderlerini açıkça tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Zelenski’nin Açıklamaları Terör Tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin 9 Mayıs’taki Moskova kutlamalarına ilişkin açıklamalarının tesadüfi olmadığını belirterek, bunları “klasik bir uluslararası terör tehdidi” olarak nitelendirdi.

Zaharova, Zelenski’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Zafer Bayramı nedeniyle ilan ettiği ateşkesi kabul etmemesini “Zelenski, 9 Mayıs’ta Moskova’ya gelmeyi planlayan dünya liderlerini açıkça tehdit etti” sözleriyle eleştirdi.

Uzun zamandır Zelenski’nin devlet başkanlarını tehdit etmeye başladığını öngördüklerini ve bu konuda haklı çıktıklarını belirten Zaharova, “Mali ve Nijer’de yaptığı eylemlerle yabancı terörist deneyimini diğer kıtalara yaydığını hatırlatalım ama bugün artık dibe vurdu. Artık kutsal günde geçit törenlerine gelecek gazilerin fiziksel güvenliğini de tehdit ediyor. Rusya topraklarında gerçekleşen her terör saldırısının ardından Kiev rejimi, güvenlik birimleri ve Zelenskiy bunun kendilerinin eseri olduğunu ve böyle olmaya devam edeceğini açıkça övünerek ifade ediyor.”

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor: İlk tören AKM’de…

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor. Önder için ilk tören AKM’de düzenleniyor. Siyasi partiler ve sendikalar törene çelenkler gönderdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Genel Merkezi başta olmak üzere Önder için çok sayıda çelenk getirildi.

MİT Başkanlığı sonrası ilk kez: İbrahim Kalın’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ mesajı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşamını yitirdi. MİT Başkanı İbrahim Kalın, Önder’in ölümü sonrası ilk kez taziye mesajı yayımladı.

Otomobille çarpıştı, havada taklalar attı

Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü havada taklalar attı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Sular yükseldi, ırmakta mahsur kaldılar

Manavgat Irmağında suların azalması ile oluşan adacıkta alkol alan bir grup arkadaş, suların yeniden yükselmesi ile mahsur kaldı. Yüzme bilenler kıyıya ulaşırken, iki kişi ise itfaiye ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

Giresun’da heyelan: Yol ulaşıma kapandı

Giresun’da yaşanan heyelan nedeniyle Yavuzkemal Beldesi yolu ulaşıma kapandı.

Zelenski: 24 saatte iki Rus savaş uçağı vurduk

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, insansız deniz araçları ile son 24 saatte iki Rus savaş uçağını vurduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir