GMAIL hesabınızda radikal değişiklik: Google kararı sizin vermenizi istiyor

Google, E2EE Şifreli E-postaları Web Sitesinde Başlattı

Google, web sitesinde E2EE şifreli e-postaların «Uçtan uca şifreleme» olarak da bilinen bir güvenlik yöntemi olan mesajlarınızı koruyan bir yol olduğunu duyurdu.

Amerikan şirket, “Bu şifreleme sayesinde hiç kimse (Google veya üçüncü taraflar bile) telefonunuzdan mesaj gönderdiğiniz telefona iletilen uygun mesajları okuyamayacak” diyor ve bu aydan itibaren “tüm kuruluşların uçtan uca şifreli (E2EE) e-postayı kullanmasını kolaylaştırdığını” da bir açıklamayla açıklıyor.

Google, kullanıcılarına Google’ın uçtan uca şifrelemesini kullanabilmek için her iki tarafın da aşağıdaki gereksinimleri karşılaması gerektiğini bildiriyor:

  • Google Mesajlar uygulamasını kullanın.
  • RCS sohbetlerini etkinleştirin.
  • RCS mesajları için veri veya Wi-Fi bağlantısı kullanın.

Tüm sohbetler şifreleniyor

Google, bu sistemde “veriler cihazlar arasında iletilirken tüm sohbetlerin (metin, dosya veya medya dahil) şifrelendiğini” ve “şifrelemenin verileri şifrelenmiş metne dönüştürdüğünü” söylüyor. Dünya çapında 1,5 milyardan fazla insanın yararlanacağı bu yeni aracın faydalarını anlatıyor: “Bu okunamayan metin ancak gizli bir anahtarla çözülebilir.”

Uçtan uca şifrelenmiş e-postaların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor

Google, sınıflandırma etiketleri ve veri kaybı önleme (DLP) gibi diğer yeni özelliklerin yanı sıra kendi yapay zekası Gemini’yi Gmail’e tanıttı.

Amerikan şirket, önümüzdeki aylarda OpenAI ve GPT-4’ü geride bırakarak dünyanın en büyük yapay zeka sistemi olma hedefiyle yakın zamanda yeni bir yapay zeka sistemini duyurdu.

Bu yeni yapay zeka modeli her türlü tehdide karşı büyük bir koruma sağlıyor ancak uçtan uca şifrelenmiş e-postalarla kusursuz bir şekilde çalışıp çalışamayacağı henüz bilinmiyor.

Yapay zekanın geleceğine ilişkin en büyük bilinmezliklerden biri de kullanıcı verilerinin güvenliği ve gizliliğiyle ilgili. Dolayısıyla uçtan uca şifrelenmiş e-postaların yapay zekanın gizlilik beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağını önümüzdeki aylarda görmek gerekecek.

Aksi takdirde Gmail kullanıcıları, şifreli e-postalarla maksimum güvenliği sağlamak ya da Amerikan şirketinin kalıcı hale getirdiği yapay zekanın sağladığı avantajlarla şüpheye kapı aralamak arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak.

Related Posts

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

ABD, Google’ın reklam tekelini kırmak istiyor!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a karşı yürüttüğü tekel davasında yeni bir aşamaya geçti. Teknoloji devinden, reklam sektöründeki birçok varlığını satması isteniyor. Mahkemenin daha önceki kararında, Google’ın bu alandaki hakimiyetinin rekabete zarar …

e-Devlet Tarife Karşılaştırma Sistemi sonunda geldi!

Mobil haberleşmeden sabit internete, televizyon hizmetlerinden telefon tarifelerine kadar birçok farklı iletişim hizmetini kapsayan yeni tarife karşılaştırma sistemi e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu …

Green Card sonuçları açıklanıyor! Nasıl kontrol edilir?

ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyenlerin beklediği gün geldi çattı. 7 Kasım’da sona eren Green Card başvuruları bugün açıklanıyor. Peki Green Card nasıl sorgulanır? İşte Green Card kontrol etme rehberi… Green Card sonuçları öğrenme (DV-2026 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir