Elektrik Fiyatlarındaki Zam Hakkında Bakan Bayraktar’dan Açıklama
Geçtiğimiz hafta %25’lik bir zamla elektrik fiyatlarına yansıyan artışın ardından, gelecek zam iddiaları gündeme oturmuştu.
Medyada dolaşan dedikodular arasında, enerji sektöründe yeni bir zammın gündeme gelebileceği konuşulurken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son zam hakkında basına açıklamalarda bulundu.
Bakan Bayraktar, AKP grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı ve şu ifadeleri kullandı: “Devletimizin uzun süredir sürdürdüğü destekler devam etmekte. Önceki zam öncesinde elektrik faturalarının %60’ı devlet tarafından karşılanıyordu. Yani, vatandaşlarımız şu anda gerçek maliyetin oldukça altında fatura ödemekte. Bu zammın amacı, söz konusu desteği yeniden düzenlemek. Biz halen destekleri sürdürmekteyiz ve faturaların yarısını karşılamaya devam ediyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Yeni bir zam planımız yok, destek bütçemizden karşılamaya devam edeceğiz.”
More Stories
Volkswagen’de yazılım krizi: 50 binden fazla Audi ve Porsche geri çağrıldı
TCMB art arda ikinci kez zarar açıkladı: Ekonomik gidişat ve bilanço detayları yayımlandı
Rize’de Kar Yağışı Çay Tarımını Vurdu