Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Olağanüstü Kurultay’ kararı: Nedenlerini tek tek açıkladı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile 6 Nisan’da yapılacak olan Olağanüstü Kurultay’da aday olmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Aday olmam için imza toplayan, ısrar eden ve çalışan bütün kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aday olmama nedenlerini tek tek belirterek şu ifadeleri kullandı:

– Partimizin bu hafta sonu yapacağı olağanüstü kurultayında Genel Başkan adayı olmayacağım.
Aday olmam için imza toplayan, ısrar eden ve çalışan bütün kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum.

– Aday olmama kararımın nedeni; “Aday olursan yüzüne tükürürler.” diyen siyasetçilerin tehditleri değildir çünkü çalanların yüzüne tükürülür ve ben çalmadım.

– Aday olmama kararımın nedeni; “Aday olursan taşlarlar.” söylemi ile organize edilmiş linç kampanyalarından korktuğum için değildir çünkü yürüdüğüm yolda ölüm dahil hiçbir korkuya yer vermedim, korkmam!

-Aday olmama kararımın nedeni; “Hangi yüzle aday olacaksın!” diyen, sözüm ona muhalif sanılan, müesses nizamın askerleri ve paranın tetikçileri olmuş medya mensuplarının iftiraları değildir çünkü ülkem ve partim için verdiğim mücadelem milletimin vicdanına emanettir.

– Aday olmama kararımın nedeni; Partimizi iç çekişmelere sevk etmemek, dikkatleri mücadele alanından başka alanlara çekmemek içindir.

– Kurultayımız milletimize, ülkemize ve partimize hayırlı olsun.

– Biz, gölgemiz olsun ve milletimiz hiçbir tehditten korkmasın diye güneşin altında durmayı görev bilen bir gelenekten geldik.

– Selam olsun, güneşin altında durabilmeyi göze alanlara…

Related Posts

Çarptığı kuryenin kaskını ezip küfrederek, kaçtı

Adana’da otomobiliyle motosiklete çarpan sürücü, tartıştığı kuryenin kaskını ezip olay yerinden kaçtı. Olay cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İsrail’in Suriye ile görüşmelerde ABD’den arabuluculuk istediği iddia edildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’la yaptığı görüşmede, Suriye’nin yeni yönetimiyle müzakerelere başlamak istediği ve bu sürece ABD’nin arabuluculuk etmesini talep ettiği öne sürüldü. Netanyahu’nun, 1974 tarihli anlaşmayı bazı değişikliklerle güncelleyerek yeni bir güvenlik düzenlemesi üzerinde çalışmak ve nihayetinde iki ülke arasında barış anlaşmasına varmak istediği kaydedildi.

ABD-İran geriliminin ardından flaş karar

Ortadoğu, İsrail’in karşı konulamayan faaliyetlerinin gölgesinde bir kez daha tırmanışa geçti. Yıllardır bölgede ABD ve İsrail ile büyük bir çekişme içinde olan İran, son yıllarda düzenlenen suikast ve saldırılarda ciddi güç kaybederken, İran’a …

Kocaeli’de ekipleri teyakkuza geçiren ihbar

Kocaeli’de denize giren bir kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine ekipler arama çalışması başlattı.

MHP’den Dervişoğlu’nun “Cumhur İttifakı ve Bahçeli” sözlerine tepki: Rüzgâra göre yön değiştiren bir tutum sergiliyor

MHP’den Dervişoğlu’nun “Cumhur İttifakı ve Bahçeli” sözlerine tepki: Rüzgâra göre yön değiştiren bir tutum sergiliyor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi