Hocalı Katliamı’nda şehit olanlar törenle anıldı

Hocalı Katliamı Kurbanları Anıldı

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Kızılcahamam Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen törende, Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenler bir kez daha anıldı. Tören, Kızılcahamam ilçesinde bulunan Hocalı Anıt Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Katılımcılar arasında Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Eldar Aliyev, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, siyasi parti temsilcileri, askeri görevliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşları okundu ve şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin’in mesajı da törende okundu. Vali Şahin, Hocalı Katliamı’na dair duygusal ve anlamlı sözlerle, olayın uluslararası toplumda unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, konuşmasında Hocalı Katliamı’nın insanlık adına kara bir leke olduğunu belirterek, “Bu trajedi, sadece Azerbaycan’ı değil, tüm Türk dünyasını derinden yaralamıştır” ifadelerini kullandı. Acar, Hocalı’da yaşananları unutmanın ve unutturmamanın önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Bir şehir ishal oldu! Vaka sayısı arttıkça artıyor

Ankara’da ishal vakalarında artış, yurttaşları ve sağlık yetkililerini alarma geçirdi. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, olası salgına karşı hijyen ve su tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatı iddiası!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Ukrayna’ya silah göndermeye devam edeceklerini açıklamasının ardından, ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi düşündüğü iddia edildi. Wall Street Journal’ın (WSJ) ismini vermek istemeyen iki yetkiliye dayandırdığı …

Elon Musk’ın Grok’u, “antisemitizm ve Hitler’e övgü” nedeniyle şikâyet edilen paylaşımlarını kaldırdı

Elon Musk’ın Grok’u, “antisemitizm ve Hitler’e övgü” nedeniyle şikâyet edilen paylaşımlarını kaldırdı

Meclis Başkanı Kurtulmuş ve MİT Başkanı Kalın bir araya gelecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, “Terörsüz Türkiye” süreci ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere yarın TBMM’de bir araya gelecek.

Basın meslek örgütlerinden SÖZCÜ TV’ye destek

Basın meslek örgütleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) idari para ve 10 günlük ekran karartma cezaları verdiği Sözcü TV’nin Ankara bürosuna destek ziyaretinde bulundu.

Sonun başlangıcı… Schengen tarih mi oluyor?

Polonya, AB üyesi 3 ülkenin sınır kontrollerine başlamasının ardından düzensiz göç ile mücadele için sınır kontrollerine başlama kararı aldı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Vizesi, Polonya’nın aldığı karar ile zora girdi.