Halktv.com.tr/GÜNDEM
2007 yılından beri Tüv-Türk’te bulunan araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetlerinin 20 yıl süreyle yeniden özelleştirilmesine ilişkin ihalede iktidara yakın Met-Gün şirketinin de içinde yer aldığı MOI-OGG konsorsiyumu, 1 milyar 720 milyon dolarlık teklifle birinci oldu.
BELEDİYE İHALELERİ İLE BÜYÜDÜ
AKP’li belediyelere ait metro ve asfalt ihalelerinin kazananı olan Met-Gün şirketinin iktidara yakınlığı, Anadolu Ajansı’nın hazırladığı haberlerle bir kez daha dikkat çekti.
MEVCUT DURUMDA DA ÜCRETSİZ!
Anadolu Ajansı, zaten ücretsiz olan bazı hizmetleri “yeni dönemde ücretsiz olacağı” şeklinde duyurdu. Bu hizmetler arasında şunlar yer alıyor:
- Muayene hizmetine ilişkin ödemelerin kredi kartı veya diğer modern ödeme yöntemleriyle yapılması durumunda vatandaşlara komisyon gibi masraflar yansıtılmayacak.
- İstasyonlarda, araç muayenesi için gelen kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak elektrikli şarj istasyonu, ATM ve kafeterya gibi hizmetler sunulacak.
- Aracını muayeneye getirenlerin randevu talepleri ile muayene işlemlerine ilişkin talep ve şikayetleri karşılamak üzere ücretsiz çağrı merkezi kurulacak.
Anadolu Ajansı, araç muayene hizmetlerinden alınan komisyon ücretiyle ilgili 7 Haziran tarihli bir haberde yaptığı açıklamada, TÜVTÜRK’ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir komisyon almadığını belirtmişti.