Hemşire atamalarının yapılmaması sağlıkçıların mesaisini katladı; yurtdışına göç artıyor

Atanmayan hemşireler ve uzun süreli nöbetler nedeniyle sağlık çalışanlarının mesaisi artarken, yurtdışına sağlıkçı göçü de artmaya devam ediyor.

Sağlık çalışanları, atanmayan hemşireler ve uzun nöbetler nedeniyle artan iş yüküne tepki gösterdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’ndan Kubilay Yalçınkaya, kamuda bazı hemşirelerin 96 saate varan nöbetler tuttuğunu belirtirken, hemşirelerin tükenme noktasına gelmelerine ve yurtdışına göç etmelerine yol açtığını söyledi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, kamuda hemşire atamalarının yapılmaması ve fazla mesailer, sağlık çalışanlarının tepkisini çekiyor. Sağlık emekçileri, “Sağlıkta tasarruf yapılmamalı, hemşire sayısı artırılmalı” diyor. Atama bekleyen genç hemşirelerin çözüm beklediği vurgulanıyor.

Türk Hemşireler Derneği Başkan Yardımcısı Merve Erener Erdoğan da, hemşirelerin yurtdışına gitme eğilimine dikkat çekti ve “Hemşire sayısının artırılması ve standartların belirlenmesi şart” ifadelerini kullandı. Hemşirelerin büyük bir kısmının yurtdışında çalışmayı tercih ettiğini belirten Erdoğan, mesleğin zorluklarına ve düşük ücretlere işaret etti. (Cumhuriyet)

 

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Sakarya’da Uyuşturucu Operasyonu: 110 Gözaltı, 4 Tutuklama

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 9 günde 110 kişi yakalandı, 4’ü tutuklandı SAKARYA – Sakarya’da jandarma ekiplerince 9 günde uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 110 şüpheliden 4 tutuklandı …