Okul servisinde unutulan Alperen Sakin’in ölümünde bir sanık yeniden hakim karşısında

 İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya, küçük Alperen’in annesi Buket ve babası Serkan Sakin ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan okul müdürü sanık Bekir Gül, duruşmaya gelmedi.

Bozma ilamına karşı söz verilen Alperen Sakin’in anne ve babası, kararın yerinde olduğunu ifade etti.

Ailenin avukatı Şenol Diş de sanık Gül’ün, denetimleri yerine getirmediğini, yönetmeliklere aykırı hareket ettiğini savundu.

Mahkeme heyeti başkanı, tutuksuz sanığın bir sonraki celseye katılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir’in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017’de anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin hukuki süreç sonunda servis şoförü, anaokulu sahibi, servis hostesi, öğretmenler ve okul müdürünün yanı sıra ilçe milli eğitim müdürü ve 2 şube müdürüne de çeşitli sürelerde hapis cezaları verilmişti.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, ailenin maddi ve manevi tazminat talebiyle açtığı davada aileye 662 bin 491 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetmiş, çocuğun 33 aylıkken okula kayıtsız kabul edilmesine göz yumdukları gerekçesiyle aileyi de yüzde 50 kusurlu olarak göstermişti.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi ise 4 sanığa verilen 2 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarını onamış, okul müdürüne verilen 3 yıl 20 gün hapis cezasının ise eksik olduğu gerekçesiyle bu sanık yönünden kararın bozulmasını kararlaştırmıştı.

Related Posts

Sarıyer ormanında esrarengiz ölüm… Rusça nottan ne çıktı

Sarıyer’de ormanda başına poşet geçirilmiş halde bulunan cesedin Rus vatandaşı Usman Amriev’e ait olduğu belirlendi. Amriev’in yanında bulunan Rusça notta iftiraya uğradığını belirten ifadeler yer alması dikkat çekti.

Dünya gazetesi yazarı Çağdaş Yıldız tutuklandı

Yıldız, ifadesinde tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’la ticari bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Sivaslı Çift Kick Boksla Dünya Şampiyonu Oldu

Bora ve Gül Taştan çifti, kick boksta uluslararası başarılar elde etti.

Beykoz’daki orman yangını korkuttu

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yaklaşık 500 metrekarelik alan zarar gördü, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çocuk başına 500 dolar (20 bin 275 lira) : Yılbaşında başlıyor

Çin, üç yaşına gelene kadar her çocuğa yılda 500 dolar vereceğini açıkladı.

DEM Parti’den orman yangınları için Meclis’e çağrı: Orman ve Köyişleri Komisyonu olağanüstü toplanmalı!

DEM Parti’den orman yangınları için Meclis’e çağrı: Orman ve Köyişleri Komisyonu olağanüstü toplanmalı!