İtfaiyecilere Şeref Belgesi

Bolu Belediyesince Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına müdahale eden itfaiye personeline hizmet şeref belgesi verildi.

İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve tüm Boluluların, insan hayatını kurtarmak için cansiperane çalışan itfaiyecilerin yanında ve arkalarında olduğunu söyledi.

Özcan, yangında aralarında çocukların da olduğu 78 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Bu yangın felaketine ilk müdahale eden Bolu İtfaiyesiydi. Arkadaşlarımız normal otomobilin bile gecenin saat 3’ünde o buzda, ayazda 1 saatte çıkamayacağı mesafeyi 45 dakika gibi sürede, o kadar ton suyla yüklü olarak çıkmayı başardılar. İtfaiyecilerimizi canıyürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Belediye Meclisinin dünkü toplantısında 2024’te Göynük’te çıkan orman yangını ile 21 Ocak’ta Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınına müdahale eden itfaiyecilere, CHP’li, AK Parti’li, MHP’li üyelerin oy birliğiyle birer maaş ikramiye verme kararı aldıklarını dile getiren Özcan, soruşturma kapsamında tutuklanan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye personeli İrfan Acar’ın en kısa zamanda aralarına döneceğinden şüphesinin olmadığını kaydetti.

Bolu halkının kendilerine olan minnettarlığını göstermek için itfaiye personeline hizmet şeref belgesi vereceklerini belirten Özcan, “Bu şu demek; yanınızdayız, arkanızdayız. Bundan sonraki süreçte de sizi ve ailenizi yalnız bırakmayacağız. Kimseye de hakkınızı yedirtmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Özcan, konuşmasının ardından Gülener, Coşkun ve Acar’ın eşleri ile görevlerine devam eden itfaiye personeline belgelerini takdim etti.

Related Posts

Erdoğan’dan ‘CHP kurultayı’ açıklaması: ‘Şeriatın kestiği parmak…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan partisinin il başkanlarına seslendiği konuşmasında teşkilatlara “Bu yaz mevsimi mevsimlerden bir mevsim olmayacak. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız” dedi. Erdoğan, CHP kurultayı için ise “Davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor. Bu kavga güreşinin, bu bilek güreşinin hiçbir yerinde yokuz” iddiasında bulundu.

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Deprem müteahhitlerine ‘Kanal’dan rant takviyesi

Sazlıdere Barajı kıyısındaki konutların yapımı deprem müteahhitlerine verildi. Geciken
hakediş İstanbul’un rantıyla ödendi. Onlar yapacak Nakkaş Otoyolu müşteri kapacak.

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Destici’den ‘CHP kurultay davası’ yorumu: Sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum

Valilik açıkladı: Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alındı

Sakarya’da geçen cuma günü başlayan orman yangının sıçradığı Bilecik’in Gölpazarı ile Osmaneli ilçesinde alevler kontrol altına alındı.