Kartalkaya’daki facia oteliyle ilgili ilk rapor savcılığa sunuldu

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel’de yapılan inceleme sonucunda ayrıntılı hasar tespit raporunu yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bolu İl Müdürlüğü ekiplerince otelde yangın sonrası yapılan incelemede binaya “ağır hasarlı” raporu verildiği hatırlatıldı.

Yanan otelde akademisyenlerin de yer aldığı bir heyetin incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İncelemenin ardından ayrıntılı hasar tespit raporu yayımlanarak başsavcılığa sunuldu. Binanın kolonları, kirişleri ve döşemelerinde inceleme yapan heyet, 7663 Sayılı Hasar Tespit Genelgesi, afet etkisi belirleme çalışmaları kapsamında özellikle yangının çok etkili olduğu, 4. ve 5. katın kritik olması sebebiyle binanın ‘ağır hasarlı’ olarak değerlendirilmesinin uygun olacağına ve bu rapor uyarınca binaya herhangi bir idari işlem yapılmadan önce devam etmekte olan hukuki süreç ve bilirkişinin raporunun tamamlanması ve akabinde gerekli işlemlerin yapılmasının uygun olacağı görüşüne verdi.” 

Related Posts

Putin’in İstanbul teklifine Trump’tan açıklama: Ukrayna derhal kabul etmelidir

Putin’in İstanbul teklifine Trump’tan açıklama: Ukrayna derhal kabul etmelidir

Sahte güneş gözlüğü takanlar dikkat!

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların güneş gözlüğü satın alırken dikkat etmesi gereken hususları anlattı.

Çalık Holding önünde kanlı bir hikaye… WhatsApp’ta paylaştığı son video ortaya çıktı

7 milyon lira tazminatını almak için mücadele veren Erol Eğrek’in, Çalık Holding önünde darbedilip hayatını kaybetmesinin ardından WhatsApp’ta paylaştığı son videosu ortaya çıktı.

Yeni Papa yapay zekaya savaş açtı: İnsan onuruna ve adalete tehdit

Geçtiğimiz gün Katoliklerin yeni ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak seçilen Papa 14. Leo, ilk mesajında, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar oluşturduğunu belirtti. Papa 14. Leo, “Kilise, herkese kendi sosyal öğreti mirasını sunuyor.” dedi.

3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan katil, eşine ‘Sıra sende’ demiş

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kayınpederi Şükrü Aysu (53), kayınvalidesi Adile Aysu (52) ve bir villada çalışan Muhammet Akbaba’yı (49) silahla vurarak öldüren, iki kişiyi de yaralayan Özcan Aybey’in (42) yargılandığı davanın duruşmasında dinlenen boşanma aşamasındaki eşi Nazlı Aybey (25), eşinin kendisini daha önce darbettiğini belirtip, “Özcan ayrıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra silah seslerini duydum. Bana da ‘Senin yüzünden annen ve baban öldü, sıra sende’ yazılı bir mesaj attı” dedi.

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir