Bakan Yumaklı’dan belediyelere sokak hayvanları uyarısı: Mart ayına kadar süreleri var, cezasına katlanırlar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan Belediyelere Sokak Hayvanları Uyarısı

Türkiye’nin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, belediyelere sokak hayvanları konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Yumaklı, “Mart ayına kadar ya barınak yapın ya da cezasına katlanın” dedi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; sokak hayvanları konusunda kapsamlı mevzuat düzenlemeleri yapıldığını hatırlatan Bakan Yumaklı, tüm belediyelerin denetleneceğini vurguladı. Belediyelerin sokak hayvanlarına karşı sorumluluklarını hatırlatan Yumaklı, şu uyarılarda bulundu:

“Mart ayına kadar bu konuya bütçe ayırmayan tüm belediyeler hakkında yasal işlem başlatacağız. Hangi partiye mensup olursa olsun, bu konuda gereken adımları atmayan belediyelerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca belediyeler tarafından inşa edilen barınakların denetimine büyük önem vereceğiz. Vatandaşlar da belediyelerin bu görevini yerine getirmediğini düşündüklerinde savcılığa şikayet edebilirler. Bakanlık olarak, insanlar için tehlike oluşturan sokak hayvanlarına karşı da mücadele edeceğiz ve vatandaşlardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Belediyelerin sorumluluğu, sokak hayvanlarını toplamak ve sahiplendirmektir. Sahiplendiremeyen belediyeler, bu hayvanları kamu adına sahiplenme yükümlülüğündedir. Bu da demektir ki, barınaklar inşa edilmelidir. Belediyeler talepte bulunmaları durumunda, Bakanlık olarak yer tahsisinde de bulunacağız.”


Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Anadolu İnsanının Tanıdığı Bale Nedir?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu halkının aşina olduğu bale nedir?

Related Posts

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Gagavuzya Başkanı Gutsul’un davası devam ederken yeni suçlama yöneltildi

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Moldova makamları tarafından yürütülen dava kapsamında kendisine yeni suçlamanın yöneltildiğini belirtti.

İngiltere’nin hedefinde yabancılar var: Başka ülke vatandaşlarına tüm faaliyetlerini bildirme zorunluluğu

Rusya ve İran’ın vatandaşları aracılığıyla kendi topraklarında istihbarat faaliyetleri yürüttüğünü öne süren İngiltere, ülkedeki yabancıların faaliyetlerini devlete bildirmesini zorunlu hale getirdi.

Elon Musk sınır dışı edilecek mi? Trump açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce ilişkilerini kopardığı ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’a yönelik tehdit gibi açıklamalarda bulundu. Donald Trump, 7 Temmuz Pazartesi günü Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı …

İsrail’den, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’ta yeni saldırı ve sürgün tehdidi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un bazı bölgelerinde yaşayan Filistinliler için yeni “sürgün emri” yayımladı.

Erdoğan’dan ‘CHP kurultayı’ açıklaması: ‘Şeriatın kestiği parmak…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan partisinin il başkanlarına seslendiği konuşmasında teşkilatlara “Bu yaz mevsimi mevsimlerden bir mevsim olmayacak. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız” dedi. Erdoğan, CHP kurultayı için ise “Davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor. Bu kavga güreşinin, bu bilek güreşinin hiçbir yerinde yokuz” iddiasında bulundu.