MEB takvimi belli oldu: Okullarda 13-16 Ocak’ta ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ düzenlenecek

MEB’in Dönem Sonu Faaliyet Haftası Etkinlikleri Hakkında Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı’nın direktifiyle 13-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” etkinlikleri, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından organize edilecek.

Bakanlık, etkinlikleri e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü’nde “merkezi etkinlik” olarak tanımlayarak öğrencilere sunacak. Ajans haberine göre, MEB’in faaliyet haftasına ilişkin planlaması şu şekilde:

13 OCAK PAZARTESİ:

  • Yetenek Paylaşım Saati: Gönüllü öğretmen ve öğrenciler, ilgi alanlarına göre atölye çalışmaları, sunumlar veya söyleşiler düzenleyecek. İçerikler, okul müfredatının dışındaki konuları kapsayacak.
  • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Münazara”: Öğrenciler, hitabetlerini geliştirmek için münazara gibi hitabet oyunlarıyla etkinlik düzenleyecek.
  • Bilgi Yarışması: Her okul, kendi bilgi yarışması için sorular hazırlayacak ve yarışmalar aynı anda her sınıfta gerçekleşecek.

14 OCAK SALI:

  • Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Öğrenciler, farklı meslek gruplarından uzman konuşmacıların katılacağı etkinliklere dahil olabilecek.
  • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Roller Tartışıyor”: Öğrenciler, “roller tartışıyor” etkinliğiyle belirli bir konu üzerinde tartışacak.
  • Oyun Saati: Kutu oyunları ve drama oyunları oynanacak serbest zaman etkinliği düzenlenecek. Temel eğitim öğrencileri için MEB’in “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” dijital kitabı kullanılacak.

15 OCAK ÇARŞAMBA:

  • Bir Fikrim Var Saati: Öğrenciler, dünya ve toplum konularında bilgi alışverişi yapacak ve kendi sorumlulukları hakkında tartışacak.
  • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Hitabet Yarışı”: Her sınıftaki öğrenciler arasında “hitabet yarışı” düzenlenecek.
  • Belgesel ve Animasyon Gösterimi: Öğretmenler ve okul idaresi, yaşa uygun belgesel ve animasyon gösterimleri yapacak.

16 OCAK PERŞEMBE:

  • İyiliği Paylaş Saati: Öğrenciler, yaptıkları iyilikleri paylaşarak iyilik kavramını konuşacaklar.
  • Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları: Her sınıf seviyesinde “kelime oyunları” etkinlikleri düzenlenecek.
  • Sergi: Dönem boyunca yapılan çalışmalar, dergi ve gazete tasarımları, fotoğraf veya resim kulübü çalışmalarından oluşan bir sergi açılacak.

Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlayacaklar. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni uygulayan ilkokul 1. sınıflarda ise, karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerilerini içeren “gelişim raporu” uygulanacak.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İnegöl’de Tarihi Eser Operasyonu

İnegöl’de Roma ve Bizans dönemine ait 2 heykel ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı.

CHP’li Günaydın: Türkiye G20 ülkesi ama 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor

CHP’li Günaydın: Türkiye G20 ülkesi ama 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor

Eşini öldürüp, dokuz ay küvette bekletmişti! Korkunç cinayetin zanlısı sahte kimlikle yakalandı

Kırıkkale’de 18 yıl önce eşi Özgür Sungur’u öldürüp, cesedini evindeki küvette dokuz ay beklettikten sonra tutuklanan Fatma Sungur isimli kadın, cezaevinden firar etti. Sungur, sahte kimlikle yakalandı.

NATO Genel Sekreteri Rutte’den ABD dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘barış’ telefonu

İletişim Başkanlığı, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin ABD’deki Rusya-Ukrayna zirvesi sonrası dönüş yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığını açıkladı. Görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna barış süreci ve Karadeniz’in güvenliği konusundaki önemli rolü ele alındı.

Adana’da pos tefecilerine gözaltı

Adana’da pos cihazları üzerinden tefecilik yapan iki kişi ile sahte plaka ürettiği belirlenen bir kişi polis tarafından yakalandı.

Erbakan’dan Erken Seçim Çağrısı

Fatih Erbakan, Türkiye’deki ekonomik durumu eleştirerek 2026’da erken seçim yapılmasını istedi.