6 ayda 4,5 milyon dolar getirdi: Hiç tüketmiyoruz ama milyonlar kazandırıyor

Türkiye Deniz Salyangozu İhracatından 4,5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Türkiye, 2025 yılının ilk yarısında deniz salyangozu ihracatından 4,5 milyon dolar gelir elde etti. Bu ihracatın önemli bir kısmı Uzak Doğu ülkelerine yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Güney Kore 2 milyon 76 bin dolar ile en fazla ihracat yapılan ülke konumunda bulunuyor. Çin Halk Cumhuriyeti’ne 839 bin, Tayvan’a ise 612 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ek olarak Japonya ve ABD gibi pazarlara da deniz salyangozu satışı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ülkemizde iç pazarda tüketilmeyen deniz salyangozları, tamamen dış satış amacıyla avlanıyor. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bu ürünün ihracat potansiyeline vurgu yaparak, “Yılın ilk yarısında, deniz salyangozu ihracatımızın büyük bölümü yine Uzak Doğu pazarlarına yoğunlaştı. Mevcut pazar payımızı artırarak ve yeni pazarlara açılarak büyümeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kalyoncu, sektörün sürdürülebilirliğinin avcılık politikalarına bağlı olduğunu vurgulayarak, “Avcılığın belirli periyotlar ve kotalar dahilinde yapılması, hem stokların korunmasına hem de ekosistemin dengesinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Bakanlıklarımızın uyguladığı yasaklar ve denetimler, sektörün uzun vadeli sağlıklı büyümesi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Related Posts

Yüzlerce isim değerlendirildi… HSBC hâlâ başkan arıyor

Mevcut yönetim kurulu başkanının görevden ayrılacağını açıklamasının ardından HSBC, yüzlerce kişiyle görüşmesine rağmen aday bulma sürecini tekrardan hızlandırdı.

Memurun, işçinin maaşı tehlikede

Emekli aylığına bloke konulmasına izin veren Yargıtay, bunun tüm çalışanlara uygulanmasının önünü açtı. Karara karşı çıkan hakimler, “Çalışanların sosyal güvenlik hakları zedelendi” dedi.

Bakanlık o ürünler için harekete geçti: Kansorejen alarmı!

Yurt dışı merkezli e-ticaret sitelerinden Türkiye’ye getirilen ürünlerde sağlık riski taşıyan maddelere rastlanması üzerine, Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Son dönemde hem ulusal hem de uluslararası medya organlarında yer alan raporlar, bu …

Erzurum’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 146 Bin!

Haziran’da Türkiye genelinde 189 bin araç kaydı yapıldı, Erzurum 146 bin 927 araçla 49. sırada.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Mardin’de 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Mardin’de yaban hayatı desteklemek için 300 kınalı keklik doğaya salındı.